Dijous, 7 de novembre del 2013 | 19:49
Crònica · Seguretat
Intxaurrondo no va ser cap novel·la de ficció
Intxaurrondo és la població on s'hi troba la seu central de la Guàrdia Civil que va dirigir la repressió d'ETA i de tot el moviment nacional basc. De manera paral·lela, si a Catalunya hi va haver una seu maleïda com a Intxaurrondo, aquesta va ser la comissaria de la Via Laietana, on centenars de militants catalanismes, comunistes i sindicalistes van ser torturats, maltractats i vexats durant el franquisme i els primers moments de la transició democràtica. A Euskadi, on la violència s'hi va desenvolupar, Intxaurrondo va ser el quarter general de la malanomenada per l'Estat guerra del norte.
 ·
Entrevista
"Tancar RTVV suposa un parèntesi. Allò que un govern desfà, un altre ho pot refer"
Antoni Gisbert
Secretari de l'ACPV
El secretari d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Antoni Gisbert, ha valorat el tancament de RTVV com un "fracàs absolut del lideratge" d'Alberto Fabra i ha dit que l'eliminació de l'ens públic suposa un divorci amb la societat valenciana, "fins i tot amb la representada pel PP".

Opinió
'Bye bye' terceres vies!
Isidre Palmada
Professor
Les senyores Díez i Díaz han originat aquest 29 d'octubre un terratrèmol d'alta intensitat. Rosa Díez ex-socialista i líder de UPyD, ha presentat a votació, al congrés, una moció que subratlla que el subjecte amb dret de decidir és el poble espanyol en conjunt i no els "territoris" (entenent Catalunya).
 ·
Notícia
'Vint i Ramon Barnils' desgrana el pensament del periodista Ramon Barnils
El Grup de periodistes Ramon Barnils ha decidit no passar per alt la figura d'un dels periodistes més inicisius, corrosius i que més han influenciat la professió en el 12è aniversari de la seva mort. El llibre 'Vint i Ramon Barnils', de la periodista Laia Altarriba, es presentarà la setmana vinent juntament amb un docmental homònim.
 ·
Llibres / revistes
Convergència, presonera del silenci de Fèlix Millet
 ·
Notícia
El president del CEEC, entrevistat per Mònica Terribas
Quin és el model policial dels Mossos? Miquel Sellarès, president del CEEC, ha estat entrevistat aquesta setmana al programa El Matí de Catalunya Ràdio per parlar de la Policia de Catalunya degut a l'actual situació conflictiva de l'afer de Ciutat Vella de Barcelona.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Escarré contra Franco
La commemoració del 50è aniversari de les declaracions d'Aureli M. Escarré, abat de Montserrat, al diari Le Monde es celebrarà al Palau de la Generalitat. Aquest acte commemoratiu està organitzat per l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya.

 ·
Recull de premsa
Villatoro: "Imposar a un territori una doctrina minoritària amb l'argument que és majoritària fora del territori va en contra de la democràcia"
"La idea que s'ha de negar als catalans el dret de votar el seu futur la sustenten el setanta cinc per cent dels diputats de tot l'Estat, però només el dinou per cent dels diputats catalans. No cal dir res més".
 ·
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Fabra liquida 24 anys de RTVV
Decisió fulminant i unilateral d'Alberto Fabra, aquesta setmana, de tancar RTVV i, conseqüentment, Canal 9, la televisió pública del País Valencià. La decisió pren forma en una societat valenciana cambiant, cada cop més descontenta políticament, i davant un panorama comunicatiu desolador quant a llengua i cultura pròpies.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí