Wednesday, 21 de September del 2011 | 19:54
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
ERC i l'independentisme
ERC és, amb els seus clarobscurs i les lluites fratricides del passat, l'eix fonamental del discurs ideològic nacional que ha permès la normalització i el desacomplexament a la societat catalana de l'opció independentista.
Opinió · Política
La independència és prioritària
Carme Forcadell
Vicepresidenta de la PDD
Ara més que mai la independència és prioritària perquè l'Estat espanyol està portant a terme una política d'empobriment econòmic i desnacionalització sense precedents en cap país democràtic.
Crònica · Pla de lleida
Convergència i l'alcalde d'Alfés
Ivan Mambrillas
Des que D'Ors va acreditar aquell hàbit inductiu, tan pròdig en fal·làcies, de convertir l'anècdota en categoria, la temptació de passar-se de llest va adquirir, en aquest rodals, una força renovada.
Crònica · País Valencià
Rus marca terreny
Alfonso Rus, president de la Diputació de València i de la direcció provincial del PP, a més d'alcalde de Xàtiva, no ha deixat de fer-se visible d'ençà que Alberto Fabra va accedir a la presidència de la Generalitat.
Notícia · Unió europea
"Si Escòcia i Catalunya fossin independents, Anglaterra i Espanya perdrien un inquilí molest i guanyarien un bon veí"
L'exministre d'Empresa del govern escocès, Jim Mather, ha afirmat també que "hi ha una tendència real cap als països petits" i que ja no es necessiten grans estats "per garantir mercats interns".
Notícia · Política
L'Estat, darrere la mala salut del català
El darrer Informe de Política Lingüística, presentat aquesta setmana per Ferran Mascarell i Núria de Gispert, ha conclòs que l'Estat espanyol és la principal causa dels entrebancs amb què es troba l'expansió de l'ús social del català.
Notícia · Política
"L'Estat encara no ha assumit que Catalunya compta amb tres llengues oficials"
"Quan els ciutadans intenten equilibrar les desigualtats lingüístiques, l'Estat espanyol s'encarrega d'eliminar tots els esforços. És molt greu que un Estat persegueixi els drets lingüístics dels seus ciutadans".
  Els grecs han protagonitzat múltiples protestes i vagues generals per les retallades socials que estan patint arran de la crisi econòmica.
Els grecs han protagonitzat múltiples protestes i vagues generals per les retallades socials que estan patint arran de la crisi econòmica.
Crònica · Internacional
La crisi econòmica impulsa la revolta política i social
Toni Reig
Periodista
Des que el 2008 va fer fallida Lehman Brothers, la crisi financera, bancària i econòmica es va apoderar del món occidental i encara hi som.
Notícia · Política
Castells abandona la direcció el PSC
Ja feia un any que l'exconseller havia deixat d'anar a les executives, descontent amb la supeditació constant del partit al PSOE. Per la seva banda, José Zaragoza serà el número 2 de les llistes de la formació el 20-N encapçalades per Carme Chacón.
La fotografia · Política
Alfred Bosch: "ERC comparteix objectius amb Òmnium"
El nou president d'ERC, Oriol Junqueras, i Marta Rovira i Alfred Bosch s'han reunit aquesta setmana amb representants d'Òmnium Cultural per assegurar que l'entitat i el partit republicà segueixen un mateix full de ruta.
Recull de premsa · Política
J. M. Tresserras: "Ara toca captar l'interès de la ciutadania indiferent a les tribulacions catalanistes"
Segons l'exconseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, en general, tot i la seva diversitat interna, al catalanisme militant "li ha costat molt passar del predomini de les polítiques defensives a les polítiques d'expansió i extensió".
Recull de premsa · Política
Francesc-Marc Álvaro: "Mas ja empeny la transició quan aixeca la bandera del pacte fiscal"
Cap on va la transició que ha anunciat Artur Mas? Això és el que es pregunta el periodista Francesc-Marc Álvaro en un article a La Vanguardia en el qual afirma que "la transició catalana que Mas posa damunt la taula és només, per ara, una etiqueta que permet moltes interpretacions, fins i tot oposades".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí