Dijous, 7 de març del 2013 | 19:28
Crònica · Política catalana
L'abstenció i la consulta
Isidre Palmada
Professor
El cens electoral de 2012 fou de 5'4M d'electors, 1'6M dels quals es va abstenir de votar i 3'6M (70%) són els que varen comptar per a repartir els diputats entre els 135 escons del Parlament. Tothom ha acordat que aquestes dades són un sostre electoral i un escenari il·lustratiu en vistes a un referèndum, perquè totes les espases estaven desenfundades: hi havia una alta mobilització sumada a la guerra bruta de Madrid i a la vaga "general" (internacional). 
 ·
La fotografia
Enllaçats per la Llengua mobilitza els Països Catalans
Davant dels atacs contra el català arreu dels Països Catalans, que han fet endarrerir la cultura i llengua pròpies ─especialment a les Illes i el País Valencià─, l'entitat Enllaçats per la Llengua ha iniciat una campanya per a mobilitzar la societat de punta a punta del mapa.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Dos cristians catalans discrepen sobre Hugo Chávez
Dos destacats cristians catalans discrepen en les seves anàlisis sobre Hugo Chávez, president de Venezuela que acaba de morir. Són Teresa Forcades, monja benedictina, i Josep Maria Carbonell, president de la Fundació Joan Maragall.
 ·
Notícia · Cultura
La independència de Catalunya, a la gran pantalla
El cinema català acollirà el proper Onze de Setembre l'estrena de la primera pel·lícula que tracta sobre el procés sobiranista de Catalunya: Quan convé, seguem cadenes! La cinta, encara en fase de projecte, estarà dirigida per Antoni Verdaguer i comptarà amb cares conegures com Txe Arana, Quim Masferrer i Fermí Fernandes.
 ·
Recull de premsa
Rusiñol: "La Moncloa no ha entès que el catalanisme s'ha cansat de voler modernitzar l'Estat i ara en vol un de propi"
"Rajoy, en un moment clau, sols podia fer dues coses: seguir avançant a tot gas per l'autopista del centralisme o esmenar a la totalitat l'actitud històrica de la dreta espanyola. Ha triat la primera".
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
El nostre govern i el procés sobiranista
Tots els sobiranistes hem d'estar darrere del nostre President, del govern i de les forces polítiques que donen suport al dret a decidir.
 ·
Notícia
10 anys de Tribuna, col·labora-hi!
Durant 10 anys tribuna.cat ha estat un diari digital independent d'opinió, que ha intentat estar al servei de tot el ventall d'opcions sobiranistes. Ara, com passa a la majoria de capçaleres de la premsa digital, necessitem la consolidació per assegurar la nostra independència.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí