Dijous, 9 de gener del 2014 | 19:00
Crònica · Política catalana
Dificultats extremes, esperança sòlida
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Amb la fixació de la data i les preguntes de la consulta sobre la independència els representants electes del poble català han presentat la demanda de divorci de Catalunya envers el Regne d'Espanya. Aquest gest històric ha aixecat una gran esperança que va estretament lligada a les dificultats extremes que viuen centenars de milers de compatriotes.
Opinió
La fractura social
Damià Pons
Escriptor
Una de les perles del catàleg de desqualificacions que els unionistes llancen contra el procés sobiranista és que el seu desenvolupament acabarà produint la fractura de la societat. El primer que ho va anunciar va ser José María Aznar: va dir, aproximadament, que abans que Catalunya aconseguís independitzar-se d'Espanya ja s'hauria produït la divisió entre els catalans.
Opinió
Nova estratègia de Rajoy
Isidre Palmada
Professor
Els pròxims onze mesos del 2014 seran de frenesí. La hisenda espanyola té preparades les balances fiscals i les publicarà aquest gener. Serviran per tapar la boca "als de l'Espanya ens roba," ja que segons l'estudi, no hi ha espoli, ni asfixia fiscal.
 ·
Notícia
Mor Josep Maria Castellet, teòric, crític literari, editor i escriptor
Castellet ha estat un dels protagonistes més transcendents de la segona meitat del segle XX a Catalunya, quant a literatura i cultura, i va ser l'ànima d'Edicions 62 des dels inicis dels anys seixanta.
 ·
Llibres / revistes
Clam contra uns pressupostos antisocials
 ·
Crònica · Internacional
Gihadistes retornats
Macià Calafat
La detenció d'Abdeluahid Sadik Mohamed a l'aeroport de Màlaga per la seva suposada pertinença a una organització terrorista, és un exemple de gihadista retornat, un nou fenomen que es va donant cada cop més freqüentment i que suposa una greu amenaça a la nostra seguretat nacional.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Recordant Escarrè des del 2014
A les 19 hores de dia 16 de gener d'aquest històric any 2014 s'inaugura al Palau Robert de Barceona l'exposició Premsa i Dictadura: les declaracions de l'abat Escarré a Le Monde. La mostra compta amb el suport de la secretaria de comunicació del Govern de la Generalitat.
 ·
Recull de premsa
Pasqual: "Espanya no ha contemplat mai Catalunya com un atribut: més aviat com una subordinada adversativa"
"Des de sempre, en la democràcia actual hi ha una teoria tàcita segons la qual la mediana de la política (i la societat) catalanes estaria desplaçada cap al progressisme".
 ·
Recull de premsa
Partal: "Si els catalans ens mantenim ferms Europa no tindrà cap més remei que adaptar-s'hi"
"Per a Europa el risc de deixar fora Catalunya, com ja sabíem i remarca aquest informe [francès], és un malson".
 ·
Llibres / revistes
Dades per a la independència
 ·
Crònica · Seguretat
Trencant els tòpics de l'antimilitarisme en una Catalunya independent
El 30 de novembre de 2013 es va fer públic un document realitzat per diverses persones vinculades a diferents organitzacions del moviment per la pau. Aquest document planteja diverses propostes per contribuir al diàleg social sobre quin hauria de ser el model de seguretat i de defensa d'un Estat del segle XXI.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí