Dijous, 13 de setembre del 2012 | 19:35
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Coincidència i complicitat per a construir l'Estat
Després de la diada històrica d'aquest Onze de Setembre, una part de la nostra nació, Catalunya, ha deixat l'estratègia obligada de la dependència i, escoltant la veu dels ciutadans, ha emprès el camí de la llibertat i de la construcció d'un Estat propi.
Opinió
Mobilitzacions, força. Eleccions, legitimitat
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
La manifestació de l'Onze de Setembre ha posat l'aspiració a la independència de Catalunya a l'agenda internacional. Ara l'Assemblea Nacional Catalana, que l'ha organitzada, i els partits polítics i sindicats que li han donat suport tenen el gran repte d'aplegar la força de la mobilització amb la legitimitat de les eleccions.
 ·
Crònica · Internacional
Models. Ni Quebec ni Escòcia: Països Catalans
Toni Reig
Periodista
En el moment històric a què hem arribat després d'aquest Onze de Setembre hi ha un debat ja superat, obsolet: el del model a seguir en el camí cap a la independència. Durant molts anys ens hem emmirallat en processos com el del Quebec i, més recentment, el d'Escòcia.
 ·
La fotografia
Illencs pels Països Catalans, a la manifestació de l'Onze de Setembre
Representants de diverses organitzacions de les Illes Balers (Obra Cultural Balear, STEI-i, PSM, JEN-PSM, ERC, JERC i la Plataforma Avançam) han fet acte de presència a la Diada.
 ·
Llibres / revistes
Els nous segadors
 ·
Crònica · Afers religiosos
L'integrisme catòlic espanyolista, tocat una altra vegada
L'integrisme catòlic espanyolista (minoritari, cridaner, practicant de l'insult) ha rebut dos nous i durs cops degut a uns esdeveniments protagonitzats per dos bisbes.
 ·
Recull de premsa · Col·lectiu Joan Creixell
Sellarès: "Cal exigir al President fermesa i fer passes decidides cap a l'estat propi"
"No hi ha marxa enrere i la independència del país és el que demana la ciutadania de Catalunya. Ahir, amb la manifestació més multitudinària de la història del país [...], es feu del tot evident".
 ·
Recull de premsa
Gutiérrez: "La TDT ens ha portat una tremenda descompensació entre canals en català i en castellà"
"El 33 passarà a funcionar només a partir del vespre i iCat desapareixerà de la FM i s'emetrà tan sols per internet".
 ·
Crònica · Política catalana
#11s2012. La centralitat de l'independentisme
Roger Buch
Politòleg
Fa anys que parlem d'esglaons històrics del moviment independentista. Aquest procés d'acumulació de forces, que s'ha anat accelerant els darrers temps, va viure ahir un salt qualitatiu i va deixar obsolet per sempre més el recurs a la manifestació. No caldrà organitzar-ne cap altra i, si cal tornar a mobilitzar-se, caldrà buscar noves fórmules.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí