Dijous, 23 de juliol del 2015 | 12:45
Opinió · Seguretat
La resposta de Rajoy serà contundent
Marc Costa
Advocat i politòleg
Mentre Catalunya va fent el seu propi camí per convertir el 27S en un autèntic plebiscit, l'Estat espanyol, per la seva banda, està preparant la resposta que pretén donar, especialment en cas de victòria de les llistes sobiranistes i de que el Parlament que es constitueixi iniciï el procés constituent que ens porti cap a la independència del nostre país.

 ·
Crònica · Afers religiosos
L'episcopat català defensa la legitimitat del sobiranisme
L'ofensiva i les amenaces de l'aparell estatal espanyol (Govern, oposició, nous partits, mitjans de comunicació) contra el procés sobiranista català democràtic i pacífic xoca amb la postura de l'episcopat català. Els bisbes catalans defensen la legitimitat moral de totes les opcions polítiques. Inclosa, per tant, la sobiranista o independentista.
 ·
Recull de premsa
Pere Pugès:"L'acord necessari"
En un article al Punt Avui un dels cofundadors de l'ANC, Pere Pugés, reflexiona sobre la situació en la que es troba el procés català. Pugés fa un repàs de la feina feta fins al moment així com dels problemes que s'han succeït durant el mateix i alhora ens alerta de tota la feina i els entrebancs que encara ens queden per endevant.
 ·
Recull de premsa
Ramoneda: "Per compartir un gran objectiu no cal que ningú hagi de renunciar a la seva singularitat, ni servir de coartada de l'altre, ni incloure en el seu programa coses que no ha defensat mai"
El periodista Josep Ramoneda en un article al diari Ara mostra la seva disconformitat amb la llista unitària de Junts pel Sí ja que afirma "Jo personalment segueixo pensant que diverses llistes és millor que una.
Opinió · Política catalana
Ara ja toca!
Carme Arenas
Filòloga i presidenta del PEN Català i de Linguapax Internacional
Sempre hem sabut que el procés d'independència al qual ens enfrontàvem no seria planer, que ens trobaríem amb tota mena de dificultats. El que no ens esperàvem és que algunes dificultats grosses vinguessin de part de qui n'era al capdavant.

 ·
Crònica · Política catalana
República catalana
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
A les eleccions del 27 de setembre hi haurà tres llistes que portaran la República Catalana en el seu programa (entitats sobiranistes, CUP i Catalunya si que es pot) i obtindran més de dos terços dels vots i dels escons, segons les enquestes. Els partits constitucionalistes (PP, PSOE, C's i UDC) només sumaran plegats un terç dels vots.
 ·
Crònica · Política catalana
"Romeva, l'home fort de Merkel a Catalunya" ―o de com ICV escriurà la història
Ivan Mambrillas
Ni el sever proverbi xinès en què el savi assenyala la lluna i l'idiota li mira el dit no es fa adequadament càrrec de l'estrabisme valoratiu amb què els fills reblanits del PSUC observen l'excepcionalitat del 27-S.
 ·
Notícia
Quim Torra, nou president d'Ã’mnium Cultural
La Junta Nacional d'Òmnium Cultural escull Quim  Torra com a nou president de la entitat. Torra ha estat escollit després de la renúncia de Muriel Casals a la presidència per presentar-se a les eleccions del proper 27-S. Torra serà president fins que se celebrin unes eleccions abans de final d'any.

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí