Dimecres, 13 de maig del 2015 | 18:36
Opinió
24M: primera volta
Oriol Illa
Politòleg
Diumenge 24 de maig són les eleccions municipals que decidiran la composició dels futurs consistoris catalans. A quatre mesos de les anunciades plebiscitàries, sembla una obvietat referir-se a la propera escomesa electoral com una "primera volta".
Crònica · Política
Wert, la darrera empenta al sobiranisme
Jose Ignacio Wert ha decidit aquesta setmana que no accepta més l'Estat de les autonomies, el mateix Estat que va acordar derivar les competències en ensenyament a les comunidades autónomas. Al més pur estil castizo, ha agafat el bou per les banyes i s'ha torejat els acords nascuts de la vella trampa de la transició en afirmar que el castellà viu la mateixa situació a Catalunya que el català durant el franquisme.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Ciutadans: reaccionaris genuïnament catalans
Ivan Mambrillas
El ciberactivisme espanyol d'esquerres està desmuntant, de manera audaç, sardònica i documentada, aquesta pretesa promesa de regeneració democràtica anomenada Ciutadans, i en cadascun dels feliços desmuntatges li resulta inevitable d'assenyalar el següent joc d'afinitats electives.
 ·
Crònica · Informe SIC
I més del Grup Godó i del nou 'El Observador' digital...
L'informe SIC del passat 22 d'abril ha sigut un dels més llegits dels darrers anys a Tribuna.cat. Agraïm la confiança dels nostres lectors. Dia a dia es cofirmen les informacions i estratègies de l'Estat i les clavegueres que vam anunciar en el nostre informe. A Catalunya, l'Estat i les clavegueres han començat a aprendre que cal actuar amb subtilesa: aquí no s'hi val l'estil d'El Mundo i La Razón, sinó que s'ha d'intoxicar amb una eina de prestigi i credibilitat com és La Vanguardia o el Grup Godó.
 ·
Recull de premsa
Soler: "El somni noucentista de la Catalunya ciutat, cada cop més homogènia, es veu desmentit"
"El vot indignat també està escindit, segons el territori, entre la CUP i les llistes pròximes a Podem. La ciutat de Barcelona apareix com una síntesi de tot plegat, amb un plenari multicolor que pronostica una governabilitat difícil -i una majoria híbrida-".
 ·
Recull de premsa
Casals: "Una bona colla de votants que van dir no a la independència s'han adonat ara de la inviabilitat de les promeses de Londres"
"L'esclatant victòria del SNP no s'explica només perquè han substituït l'antiga proposta socialista per un radicalisme modern. [...] Una bona colla de votants  han decidit apostar ara perquè el futur d'Escòcia el decideixin els escocesos".
 ·
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Histèria nacionalista
El procés té una mala salut de ferro i és que, malgrat la controvèrsia titànica generada per la Llista Única, les enquestes són tossudes i segueixen afirmant que en el proper Parlament la suma de CiU, ERC i CUP supera la majoria absoluta. Superada aquella disputa per l'acord del 14 de gener, si les forces que el van subscriure són lleials als seus compromisos, la meitat de la feina estarà feta.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí