Friday, 27 de May del 2011 | 19:44
 ·
Crònica · Madrid
A cop de punyal
Quan els capitans del PSC volien treure's de sobre el president Maragall, ell va viatjar un dia a Madrid, va entrar en una llibreria i va comprar la novel·la Los apuñaladores, de Leonardo Sciascia. El mirava, palplantat, l'aleshores ministre José Montilla. Ara, l'expresident de la Generalitat li podria deixar el llibre a la ministra de Defensa, Carme Chacón, que ha hagut de fer un pas enrere al seu estimat PSOE.
 ·
Crònica · Anàlisi política
Indignats 1 – Felip Puig 0
Marc Sanjaume
Politòleg
L'intent de desallotjament aquest matí dels acampats a plaça Catalunya ha acabat en el pitjor dels escenaris possibles per a la conselleria que dirigeix Felip Puig.
Opinió · Política
ERC: Ascens i caiguda d'una política
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
L'any 2001 al 23è Congrés d'ERC Josep Lluís Carod Rovira va establir tres eixos estratègics que han determinat l'ascens i la caiguda d'aquest partit  en aquesta dècada:

Opinió · Anàlisi política
Tant debò hagués tingut raó Joan Reventós
Josep Poca
Escriptor
De vacances al Perú, he pogut seguir la lamentable actuació dels socialistes catalans a Madrid gràcies a Tribuna.cat. Ho sento, però, malgrat les promeses de Joaquim Nadal (quina facilitat té l'exconseller d'interpretar tots els papers de l'auca), no esperava altre resultat.
 ·
Notícia · Política
Junqueras manté la incògnita i assegura que ara la seva prioritat és Sant Vicenç dels Horts i Europa
L'eurodiputat no ha aclarit si té intenció de presidir Esquerra, tot i que ha deixat la porta oberta. "Tinc feina de sobres... de moment", ha explicat referint-se als sis regidors que han assolit a Sant Vicenç.
 ·
Notícia · Societat civil
El primer tinent d'alcalde, William Carnes, alerta dels perills d'un PP "crescut"
El primer tinent d'alcalde en funcions a la capital catalana, Jordi William Carnes, ha alertat que seria "un error estratègic si ara, amb la nostra actitud, llancem CiU als braços d'un PP crescut, però que encara no entén el país i les nostres ciutats".
 ·
Notícia · Madrid
El president del Constitucional nega que el tribunal estigui polititzat
"Dir que hi ha criteris partidistes i que hi ha mandats dels partits polítics és un abisme i atempta contra la independència dels magistrats", afirma Pasqual Sala.
 ·
Notícia · Societat civil
"Les sentències del TS atempten contra l'escola catalana"
Som Escola denuncia les dues sentències dictades aquesta setmana pel Tribunal Suprem (TS), que insten la Generalitat a enderrocar el model d'immersió lingüística de l'ensenyament a Catalunya.
 ·
Recull de premsa · Política
Joan B. Culla: "Al discurs exhaust del PSC se'ls ha unit l'embotiment de la capacitat d'autocrítica"
"¿Quin sentit té seguir ajornant la inevitable catarsi cinc mesos més, fins a finals d'octubre? Creuen [...] que burxar en els futurs pactes territorials CiU-PP els permetrà sortir del pou?" s'ha preguntat Joan B. Culla.
 ·
Recull de premsa · Política
Ernest Folch: "El 22M ha fundat el nou ordre català, basat en el pacte perillós entre CiU i PP"
L'editor Ernest Folch ha indicat que el destí "ha dibuixat" en els resultats de les eleccions municipals "un quadrat capriciós, amb quatre punts d'ancoratge: Barcelona, Badalona, Tarragona i la Diputació de Barcelona".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí