Divendres, 15 de abril del 2016 | 11:21
 ·
Crònica · Societat civil
L'ANC imprescindible pel procés
Miquel Sellarès
Periodista
Diumenge se celebra la quarta assemblea general ordinària de l'ANC. Una assemblea que s'albira un poc enverinada en la que la es posaran de manifest que existeixen dues o tres postures enfrontades sobretot per la qüestió de la presidència i per alguns punts dels estatuts de l'entitat.

Opinió · Llengua
Koiné... El castellà llengua oficial?
Jaume Marfany
Filòleg
Per començar, és cert que el terme oficial no és cap garantia de la recuperació i de la normalitat de la llengua catalana. En tenim força, d'exemples de països que, malgrat especificar clarament quina és la llengua oficial del país, això no ha servit ni per millorar-ne l'estatuts ni tampoc per normalitzar-ne l'ús quotidià i habitual.

 ·
Crònica · Afers religiosos
Constitució espanyola insolidària, anticristiana, anticatalana
El Govern espanyol i la seva Constitució prohibeixen que el Govern de Catalunya exerceixi la solidaritat amb els refugiats i els afectats per la pobresa energètica.El Tribunal Constitucional anul·la la norma catalana que pretén que no es talli el gas o la llum per impagament a persones sense recursos econòmics.

 ·
Notícia · General
Vodafone s'embolcalla amb la bandera espanyola a Barcelona
Dijous al matí els veïns de l'Avinguda Gaudí de Barcelona, en el seu primer tram davant de la Sagrada Família, van tenir un ensurt considerable quan van sortir al carrer. Es van trobar dues immenses banderes espanyoles cobrint part de l'avinguda així com banderoles penjades als fanals i un esperpèntic quiosc també ple de banderes espanyoles i amb tota mena

Opinió · Política catalana
Escenari gandhià
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Ens trobem en "l'escenari gandhià" que anuncia des de fa mesos el diputat Joan Tardà. Les providències judicials contra càrrecs municipals per donar suport a la resolució del 9 de Novembre de 2015 s'han sumat al processament del President de la Generalitat per la Consulta del mateix dia de 2014.
 ·
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Els professionals del Grup Godó, avergonyits
En el Grup Godó hi ha un profund malestar entre la majoria de professionals, que voldrien fer un diari català i democràtic, que donés la veu a totes les opcions crítiques amb el Procés que viu Catalunya, però que fos imparcial davant la majoria social que vol un canvi profund en les relacions de Catalunya amb Espanya.
 ·
Notícia · Seguretat
Fernández Díaz premia Marhuenda pels serveis prestats
El ministre en funcions, Jorge Fernández Díaz,  ha nomenat comissari honorari de la Policia Nacional el director del diari La Razón, Paco Marhuenda. Maruenda és fonamentalment un home de la cort de Rajoy. Amic personal dels dirigents populars de Catalunya,  entre ells els germans Fernández Díaz.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí