Dimarts, 21 de juny del 2016 | 14:00
Opinió · Política catalana
Referèndum? Mentre esperem l'ANC...
Jaume Marfany
Filòleg i vicepresident de la CAL
L'Assemblea Nacional Catalana ha decidit consultar els seus associats quina és la seva opinió sobre un referèndum d'independència. L'objectiu de l'ANC és que aquest referèndum serveixi per avançar definitivament fins a la proclamació de la República Catalana, recuperant la iniciativa política de la majoria independentista i finalitzant, d'aquesta manera, el procés d'independència.

Opinió · Política
26 J Eleccions, promeses i divorcis
Manuel Pérez Nespereira
Doctor en història
Ahir, 19 de juny de 2016, mentre seguia el debat electoral  emès per TV3  i Catalunya Ràdio, notava que hi havia quelcom relacionat amb el trencament del lligam entre pobles, ciutadans i institucions que planava sobre els assistents sense que ningú l'acabés de  verbalitzar respecte a la relació Catalunya Espanya.
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Oriol Juqueras: "La llibertat no es pidola, es guanya"
En aquest article, Oriol Junqueras insisteix en el tracte secular que rep Catalunya per part dels governs espanyols de torn, i posa l'exemple de la manca d'inversions ferroviàries, en carreteres i el dèficit fiscal que pateix Catalunya.
 ·
Notícia · Política catalana
Puigdemont demana força per poder negociar els termes en que Catalunya esdevindrà un estat independent
Aquest diumenge CDC va celebrar el seu acte central de campanya a Vic al que hi van assistir un miler de persones. L'acte va comptar amb la presència dels caps de llista de la formació pel Congrés i el Senat, Francesc Homs i Miquel Calçada respectivament a més dels presidents Carles Puigdemont i Artur Mas. Així, Mas i sobretot Puigdemont estarien jugant un paper
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Pérez: "La burgesia catalana mira a la dreta"
En un article a la Vanguardia el periodista, Manuel Pérez, afirma que "L'aïllament de la gran burgesia catalana ha viscut els últims anys en la política espanyola tendeix a accentuar-se.Els seus referents parlamentaris s'han diluït, si és que no han desaparegut".
Opinió · Política catalana
Maig del 68, juny del 2016
Jordi Porta
No pretenc afirmar que la historia es repeteix, sobretot tenint en compte que em referiré a dos moviments socialment diferents i viscuts en dos països amb moments històrics ben particulars, però no he pogut evitar de comparar alguns aspectes que vaig viure personalment a París el 1968 amb el que està passant ara a Catalunya.

 ·
Notícia · Comunicació
La Vanguardia i com cuinar al gust els resultats d'una enquesta
Diumenge la Vanguardia publicava una enquesta realitzada per GAD3 en la que es formulava la següent pregunta: "Si finalment es convoqués un referèndum legal per decidir sobre la independència de Catalunya, què creu que votaria?". Els resultats d'aquesta  apuntarien que el 'sí' a una Catalunya independent superaria amb claredat el 50% dels vots: almenys obtindria un 52,43%.
 ·
Crònica · Informe SIC
Crispació i expectació a les clavegueres davant el 26-J
Una gran crispació i emprenyament s'està estenent entre tots els "xiringuitos" creats per les clavegueres de l'estat per derrotar el sobiranisme. Prova d'això són diverses declaracions que han pogut recollir diversos membres del SIC per part d'integrants d'algunes d'aquestes organitzacions: "La plata arriba en compte gotes i ens comencen a exigir resultats"

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí