Dilluns, 20 de abril del 2015 | 19:22
Opinió
Tornar a començar
Miquel Àngel Essomba
Professor de la UAB
El dimarts 14 d'octubre de 2014 alguna cosa es va trencar de manera profunda entre les formacions polítiques sobiranistes de Catalunya: CDC, UDC, ERC, ICV, EUiA i CUP.
Crònica · Illes Balears
Cristòfol Soler, escollit president de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca
Després d'un parell d'intents, el 2014, de crear una ANC a les Illes Balears (dos intents frustrats) aquesta setmana una sèrie de sectors a l'entorn dels partits polítics mallorquinistes, el Grup Blanquerna, l'OCB i altres plataformes i assemblees pel dret a decidir han creat l'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM).
Opinió
Plebiscitàries?
Isidre Palmada
Professor
El 27S serà plebiscitari? Uns ho cerquen en els vots, d'altres en la majoria de diputats. Vana discussió. Què importa? A qui? A Madrid? A Brussel·les? Als Unionistes? Les autonòmiques seran solament una formalitat.
 ·
La fotografia
Més de 500 persones es planten pel català
Més de mig miler de persones s'han plantat en testos gegants aquest cap de setmana amb els quals s'ha dibuixat al mig de la plaça del Born de Barcelona una gran silueta dels territoris de parla catalana.
 ·
Recull de premsa
Torra: "L'autèntic triomf de la Dictadura ha estat l'emparament als feixistes"
"La reparació i el judici moral als crims del feixisme no podia ser objecte de cap mena de –mal– tracte. El que Francesc Vilanova denuncia en el llibre, la "reinvenció biogràfica", és de fet, el que més angoixa produeix: la "reinvenció del franquisme"".
 ·
Recull de premsa
Soler: "Bosch sap que ha de fugir com sigui del maniqueisme que tradicionalment ha enfrontat la lluita nacional i la social"
"Barcelona en Comú [...] rebrà molts vots independentistes; no intentar incorporar Ada Colau a l'espai central de la política barcelonina [...] afebliria el flanc social del procés sobiranista".
 ·
L'acudit
Per Puyal
 ·
Crònica · Euskal Herria
Arzalluz, Ibarretxe: del desengany a la independència
Miquel Sellarès
Periodista
He tingut el goig de poder gaudir de l'amistat de Xabier Arzalluz i Juan José Ibarretxe, així com d'altres dirigents del PNB i de l'esquerra abertzale com Arnaldo Otegi. Formo part d'aquell reduït nucli de periodistes als quals Euskadi ha marcat no sols la vida professional sinó també la periodística. I puc dir que la torpesa demostrada per l'Estat és el principal motor de l'independentisme i la majoria social sobiranista a Euskadi i Catalunya.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Jordi Amat, falangista: "'Destino' va fer més pel catalanisme que 'Serra d'Or'"
El falangista Jordi Amat, columnista de La Vanguardia, declara a El País que la revista Destino va fer més pel catalanisme que Serra d'Or. Aquesta afirmació maniquea entre el bon Destino i la dolenta Serra d'Or a l'estil del grotesc Albert Boadella provoca comentaris contraris a les xarxes socials. Lògic. Destino és creat per falangistes catalans al Burgos franquista.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí