Dijous, 26 de març del 2015 | 20:07
 ·
Crònica · Informe SIC
Llum verda de l'Estat per Construïm
Des del SIC, en informes publicats fa mesos a Tribuna.cat, ja explicàvem que la bogeria ultra espanyola del convers català Jorge Moragas --cap de gabiet de Mariano Rajoy-- fracassaria. I que des dels poderosos de Catalunya, el CNI i algunes estructures d'Estat s'estava preparant una alternativa creïble per a l'unionisme a Catalunya. Des del SIC, doncs, hem detectat una desinflada general de les estructures i estratègies de l'unionisme creades per l'Estat, les seves clavegueres i el PP de Catalunya --ara en caiguda lliure.
Opinió
Velocitat de creuer
Raül Romeva
Dr. en Relacions Internacionals i escriptor
Tothom és conscient, crec, que el moment que estem vivint és singular. Hi ha qui el viu amb entusiasme i excitació, d'altres amb passiva preocupació, no falten els qui dubten, i per descomptat trobem, i trobarem sempre, qui l'afronta amb amargor i recança. No existeixen manuals ni fulls d'instruccions que expliquin com s'ha de fer, pas per pas, això que una bona part de la ciutadania a Catalunya volem fer: esdevenir Estat. No és una empresa senzilla, ni tampoc serà un camí ràpid i planer.
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
Maleïdes llistes, no hi tornem...
Torna als passadissos del Parlament, entre els periodistes i entre alguns opinadors, la brama de la llista única, la llista de país... etc. Tota una frivolitat... o una intencionalitat partidista, sabent que aquest tema va ser una de les qüestions que va provocar la crisi més important dels dos actors més rellevants del sobiranisme.
 ·
Llibres / revistes
Jordi Pujol, la gran família
Opinió
A què juguem, Guanyem?
Manuel Pérez Nespereira
Doctor en història
Un dels grans avantatges del sistema de partits que hem construït a Catalunya és que, a la pràctica, abasta totes les sensibilitats, socials i nacionals. Sense gaires esforços un pot triar una opció sobiranista que aposti per una política d'austeritat, o sobiranista amb una política econòmica expansiva... vaja, totes les combinacions esdevenen possibles.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Espanyols apàtrides contra catalans patriotes
Els unionistes prefereixen mostrar-se com espanyols apàtrides en el seu intent de desacreditar els catalans patriotes.
 ·
Recull de premsa
Tubella: "No fem cas del relat unionista i treballem el nostre, basat en fets"
"L'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) no diu en cap cas que hi hagi menys independentistes, al contrari, la suma de diputats per la independència és majoritària tot i que no creix al ritme que ho ha fet aquests darrers tres anys".
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "Resultarà decisiu que del 27-S en surti el mandat democràtic inqüestionable"
"No es tracta d'accedir a una posició dominadora a benefici d'un nou grup exclusiu, sinó d'impedir que cap minoria -connectada a l'estat espanyol o no- pugui tornar imposar-se a la voluntat més general".
 ·
Llibres / revistes
10 moments estel·lars de la llibertat
Opinió
Greuges
Miquel Strubell
Sociolingüista
L'independentisme es dispara progressivament davant les reaccions estatals a l'intent --per a molts, el darrer intent-- de Catalunya de trobar un encaix còmode a Espanya.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí