Divendres, 24 d'octubre del 2014 | 21:00
Opinió
La il·lusió col·lectiva pel 9N comença als municipis
Alfred Pitarch
Candidat a l'alcaldia de Reus 2015
Volem votar! La gent d'ERC volem votar el dia 9 de novembre. Ras i curt. Volem saber què pensen els habitants de Catalunya referent a l'encaix polític del nostre país a l'Estat espanyol.
Crònica · Política catalana
Rajoy: de senyor feudal a Catalunya
Des de Madrid han avançat aquesta setmana que també impugnaran el nou 9-N, una jornada participativa que no vulnera cap de les tan sagrades lleis espanyoles. Com s'ho faran per prohibir una mobilització amb participació ciutadana? Prohibiran a la gent sortir al carrer? Prohibiran els voluntaris reunir-se? Frisem per veure com el mateix Estat es llença pel precipici de la democràcia amb invencions totalitàries que el deixin en un ridícul màxim davant la comunitat internacional.
Opinió
Dret a avançar
Carme Arenas
Filòloga, historiadora de l'art i presidenta del PEN Català
Som una anomalia i sovint ens esforcem a perpetuar aquesta condició. És una d'aquestes síndromes, com la del colonitzat, per exemple, en la qual l'individu o la col•lectivitat sempre té por de trobar-se sola, apartada del colonitzador.
 ·
La fotografia
El Pacte Nacional pel Dret a Decidir blinda el 9-N
La quarta reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD) ha mostrat el compormís de tots els assistents a treballar unitàriament per tal que el 9-N "signifiqui una gran mobilització i així el vot emès i altres formes de mobilització reforcin el sentit participatiu dels ciutadans en aquest procés".
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "El 9-N serà el tancament d'un cicle"
"Ja no hi ha d'haver més simulacres. Ja no valdrà més fer veure que som, però acceptar no ser; o comportar-nos com si fóssim una cosa diferent de la que som. Etapa closa. I, per acomiadar-la bé, hem de saber quin, quan i com serà el començament de l'etapa nova".
 ·
Recull de premsa
Culla: "Unes eleccions amb llista independentista única? Ho veig pràcticament impossible"
"La inexistència d'una candidatura independentista única facilitaria al PP i Ciutadans atendre la seva pròpia pugna interpartidària i concórrer també per separat [a les eleccions] disputant-se potser el suport de Societat Civil i altres plataformes unionistes".
 ·
Crònica · Política catalana
Sense unitat per la ruptura no hi haurà independència
Una gran part dels participants a la V el passat Onze de Setembre, així com de la manifestació a plaça Catalunya del passat dia 19, veurien ara amb bons ulls --i potser hi votarien a favor-- una llista unitària de totes les forces sobiranistes. Desgraciadament, però, com s'ha demostrat, sembla que el país i la consciència nacional de la classe dirigent catalana no estan per feina.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí