Divendres, 10 d'octubre del 2014 | 20:41
Opinió
Impedida la consulta, via oberta al procés d'independència
Fèlix Martí
President de Linguapax Internacional
Els mecanismes repressius de l'estat espanyol han fet impossible una consulta democràtica volguda per la majoria dels ciutadans de Catalunya, per partits polítics diversos i preparada pel govern de la Generalitat. Espanya ha subordinat els valors democràtics a la permanència d'unes estructures polítiques envellides i controlades pels grups de poder hereus de la dictadura.
 ·
Crònica · Política catalana
És lícit desobeir lleis i sentències manifestament injustes?
Reconec que escric aquesta peça amb rauxa i després d'escoltar com el fiscal general de l'estat espanyol amenaça a tots els funcionaris que facin costat a la llei catalana de consultes amb l'aplicació extensiva del codi penal: denúncia, detenció, inhabilitació, presó. En fi, tot el pes de la llei espanyola. El cas és que m'he sentit altre cop amenaçat, ara per un altre representant de l'aparell judicial espanyol. I ja fan cua.
Opinió
Excalibur derrota Rajoy
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
L'1 d'octubre de 1975, després dels darrers afusellaments del franquisme, una gernació omplia la Plaza de Oriente de Madrid per mostrar suport al sàtrapa. Les protestes contra els cinc assassinats legals (sí, legals…) van suposar una vergonya internacional i un allau de protestes arreu.
 ·
Notícia · Seguretat
Jornada bombers per la independència
Avui divendres 10 d'octubre ha tingut lloc, a Girona, la jornada tècnica Els bombers de la República catalana, organitzada per l'ANC i la seva sectorial Bombers per la independència.
 ·
Notícia
Tots els partits proconsulta, amb l'ANC i Ã’mnium
El gran acte programat pel 19-O a la plaça Catalunya de Barcelona, dins de la campanya Ara és l'hora compartida entre l'ANC i Òmnium, comptarà amb representants de tots els partits proconsulta.
 ·
Recull de premsa
Culla: "La proclamació de la república catalana va ser un greu error però la desmesurada reacció del poder central no va ser menys"
"El Govern de Rajoy, ¿coneix també aquesta part de la història?"
 ·
Recull de premsa
Paluzie: "En la pitjor de les hipòtesis, una Catalunya independent estarà menys endeutada que l'actual"
"El deute que paga ara és de 202.708 milions d'euros, que representen el 105,3% del PIB de Catalunya".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí