Dijous, 26 de setembre del 2013 | 19:56
Crònica · Política catalana
Foment del Treball: primera victòria de Joan Rigol
La intensa campanya de trucades a diferents empresaris catalans feta per un atrotinat cap de l'Estat abans de l'operació de maluc amb l'objectiu de demanar-los la seva desvinculació a qualsevol operació política que sigui favorable al dret a decidir no ha aconseguit doblegar l'àmplia majoria d'empresaris a favor del procés. Aquests, veient el pacífic i responsable camí que ha emprès Catalunya, han entès que no poden oposar-s'hi.
Opinió
Pels seus fets els coneixereu
Xavier Serrahima
Escriptor
Com ja he comentat al meu bloc personal, el ministre d'exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, ha posat en evidència què vol dir, de veritat, per al PP i per a l'unionisme espanyol allò de preocupar-se dels problemes reals de tots els ciutadans.
 ·
Crònica · Internacional
El fracàs de Nabucco com a rerefons del conflicte de Síria
Hom difícilment entén com és possible que la comunitat internacional encara no hagi intervingut en el conflicte de Síria, tot i que el mateix secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-Moon, va anunciar que disposaven de proves evidents sobre la utilització d'armes químiques en un atac per part de l'exèrcit siri contra posicions rebels.
Opinió
Poder i feblesa del president Mas
Isidre Palmada
Professor
La resposta de Rajoy al President Mas ha estat una prohibició. Una prohibició educada, sense renys y amb el braç estès. Però una prohibició en tota regla i fora de la constitució (de la lectura que en fa el PP i el PSOE) està vetada qualsevol proposta política. Encara que l'avali l'àmplia majoria de catalans.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Duran margina la Doctrina Social de l'Església
Josep Antoni Duran i Lleida margina la Doctrina Social de l'Església en proposta individual que ell nomena Tercera Via. Aquesta marginació és un fet contradictori perquè aquest polític és dirigent d'Unió Democràtica de Catalunya, partit que històricament i teòrica s'inspira en el principis cristians.
 ·
Recull de premsa
Llansana: "Cap estat europeu té interès que Catalunya quedi fora de la UE. Ni tan sols Espanya"
"L'aparell de l'Estat s'haurà d'empescar una nova campanya pel no que sigui més difícil de desmuntar, perquè aquesta [quedar fora de la UE] ja ha fet aigües abans de començar".
 ·
Recull de premsa
Cardús: "Demonitzant l'independentisme són ells els que tanquen les portes al diàleg"
"S'endevina una línia d'actuació que passa de la humiliació a la condescendència. És el que ha fet Esperanza Aguirre [...]. De considerar Catalunya un país estranger fa quatre dies, ha vingut a corre-cuita a declarar el seu amor per Catalunya".
 ·
Crònica · Política catalana
Mas: "Votar i construir plegats"
En el debat de política general d'aquesta setmana, que hauriem d'anomenar el debat de l'estat de la nació, el president Artur Mas no ha sorprès ningú, i menys encara aquells qui no es deixen entabanar pels missatges de l'Estat i per la caverna política i mediàtica. Artur Mas, amb el seu llenguatge clar i contundent no ha donat ni un sol pas enrere. Aquest 2013, data i pregunta. I el 2014, consulta o referèndum.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí