Dimarts, 21 d'octubre del 2014 | 21:45
Notícia · Política
No ho esguerrem, si us plau
Aquest és un article per mirar d'ajudar. Començaré dient quin és el meu escenari idoni: 1) participació massiva el 9N i eleccions com a molt tard al febrer. 2) Convertir les eleccions en plebiscitàries a través d'un gran acord previ entre les forces polítiques i civils sobre què cal fer en cas de majoria d'escons per la independència. Acordar procediments i calendaris de forma pública, comprometre-s'hi solemnement.
Opinió
Declaració o independència?
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
En aquesta hora greu el pitjor que ens pot passar és que l'ofuscació s'apoderi de nosaltres i impedeixi minusvalorar la capacitat de resistència de l'Estat espanyol i sobrevalorar les nostres forces. Els partits i moviments que proposen la Declaració d'Independència com a condició irrenunciable d'una candidatura en unes eleccions anticipades en plebiscitàries han d'explicar quins passos seguiran a aquesta Declaració o si està destinada a convertir-se en una segona "Declaració de Sobirania".
 ·
Crònica · Política
De la unitat per votar a la unitat per votar 'sí'
La unitat dels sis partits polítics que donen suport al dret a decidir ha estat fonamental. Ens ha permès arribar on som i ha ofert imatges tan positives com la fotografia de la roda de premsa conjunta al palau de la Generalitat, amb els líders de la CUP posant al costat del conseller d'Interior. Avui aquesta "unitat a sis" encara és necessària.
 ·
Notícia
30.050 euros per defensar el 9-N
L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha estat multada per haver-se concentrat el passat 30 de setembre a favor de la consulta del 9N.
 ·
Notícia
'Building a New State': conferència de Sobiania i Justícia
El proper dia 31 d'octubre Sobiania i Justícia, associació independentista, ha programat la quarta conferència internacional 'Building a New State'.
 ·
Crònica · Seguretat
Espadaler, tolerància zero
En les properes setmanes Catalunya i tota la seva societat viurà un gran terrabastall polític que tots volem que sigui executat en perfecte ordre democràtic.
 ·
Recull de premsa
Casals: "El 9-N ha de ser la primera volta d'unes eleccions en què tothom pugui votar si vol o no la independència"
"És l'hora de fer realitat el sí a un país millor, sí al futur dels nostres fills, sí a la independència de Catalunya. Aquesta és la nostra posició".
 ·
Crònica · Política catalana
"Tot és possible"
Miquel Strubell
Sociolingüista
En una plaça de Catalunya desbordada en l'acte més multitudinari mai fet per demanar un vot determinat, Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana han fet una crida poderosa en forma de cop de puny damunt la taula al conjunt dels partits polítics. No els pertoca entrar en l'arena de la legítima pugna entre les opcions polítiques per guanyar el favor de l'electorat.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
+ Tecnologia i Empresa: + Catalunya
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo
Estem immersos en una situació econòmica complicada. La crisi econòmica que patim significa dificultats per a les empreses i per als nostres conciutadans i conciutadanes. D'aquí que, des d'arreu, es parla de quan, com i de quina manera hem de superar aquesta feixuga situació.
Opinió
President, convoqui eleccions
Josep-Lluís Carod-Rovira
Polític i escriptor
El gir històric del catalanisme cap a l'independentisme, l'eclosió social favorable a la construcció d'un estat sobirà per a Catalunya, la reconversió d'un sentiment eteri en una voluntat política, s'han produït en un temps brevíssim.
Opinió
La unitat és més important que una llista única
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
Cal anar a votar massivament el 9-N, encara que la nova fórmula proposada a molts no ens faci el pes. Una ciutadania conscient anant a votar, malgrat que aquesta acció no reuneixi força jurídica, serà un missatge amb una forta càrrega política.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí