Dijous, 30 d'octubre del 2014 | 21:16
Opinió
El nou 9N
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
És més que probable que el govern espanyol intentarà emetre una sentència del Tribunal Constitucional condemnant jurídicament la consulta del 9 de novembre. No ens ve de nou. L'èxit més gran que això els comportaria seria aconseguir per aquest camí la divisió entre els catalans. No cal dir que entre les entitats de la societat civil això serà més difícil.
Opinió
La foto dels catalans anant a votar
Quim Torra
Director del Born Centre Cultural
S'obrin o no s'obrin els col·legis electorals, es puguin posar les urnes o es retirin per la guàrdia civil, el 9N centenars de milers de catalans aniran als seus col·legis electorals amb una papereta a la mà. Hem creuat el Rubicó. No demanem votar, votarem. La que havia de ser la primera volta de les eleccions plebiscitàries s'acabarà convertint en una gran imatge, una foto que donarà la volta al món i que ens posa definitivament a la graella de sortida per a disputar el matx final.
Opinió
Gràcies Mariano
Miquel Àngel Essomba
Professor de la UAB
El president del govern espanyol ha fet un regal –previsible, però inesperat fins ara– al sobiranisme catalanista: l'obertura d'un procés d'impugnació del nou 9N. I com que és de bona educació donar les gràcies, la Catalunya majoritària li agraeix un gest tan intel·ligent en contra dels seus propis objectius.
Opinió
El 9N, malgrat tot
Elisenda Paluzie
Professora de teoria econòmica de la UB
En els darrers dos anys he defensat el referèndum o consulta tant sí com no, amb permís o sense permís, legal, alegal o il·legal, perquè estava i estic convençuda que és la millor eina per exercir el dret d'autodeterminació al segle XXI, perquè és la que uneix a més catalans, i perquè el seu resultat és indiscutible i ininterpretable.
 ·
Notícia · Societat civil
L'ANC i Ã’mnium insten tothom a anar a votar el 9N encara que no hi hagi urnes
Ambdues entitats, a través de la campanya Ara és l'hora, s'han posat a treballar per a engegar una marató de trucades que cridi a la participació a partir del 5 de novembre.
 ·
Crònica · Afers religiosos
El bisbe Pardo demana no ser aliens al procés català
El bisbe de Girona, Francesc Pardo, s'ha referit a la participació dels cristians en la vida associativa i pública, amb menció especial al procés sobiranista català.
 ·
La fotografia
La Diputació desvincula rotundament l'entrega del fragment de Pere de Benavarri de la unitat de la col·lecció del diocesà
En compliment de la sentència del Tribunal Suprem, la corporació lleidatana ha entregat l'obra d'art al Tribunal Superior de Justícia d'Aragó aquest dijous.
 ·
Recull de premsa
Tresserras: "Digui el que digui i faci el que faci l'Estat, votarem"
"No negociaran, ni ara ni mai, si no s'hi veuen forçats perquè ningú no estarà disposat a assumir, davant del fervor espanyolista, el paper del dirigent tou, que es plega a atendre [...] les aspiracions catalanes".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí