Dijous, 13 de juny del 2013 | 19:48
Opinió
La cacera
Vicenç Villatoro
Director de l’Institut Ramon Llull
Després que esclatés, amb la crisi del 29, la bombolla dels anys vint ─recordats després com els feliços vint─, els anys trenta van descobrir amb inquietud i indignació injustícies i errors, hipocresies i corrupteles.
Opinió
Dyango també és sobiranista
Damià Pons
Escriptor
De l'entrevista telefònica mantinguda entre la periodista ultranacionalista Isabel Duran i el cantant Dyango, difós per diferents diaris digitals la setmana passada, se'n poden extreure moltes observacions que són ben útils per perfilar la naturalesa de l'espanyolisme. Val a dir que de l'espanyolisme més essencialista i absolutament teològic ja hi ha poques coses a descobrir: fa massa segles que exhibeix sense cap mena de pudor les seves vísceres.
 ·
Notícia
El model públic català de mitjans de comunicació, tocat de mort
El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha accentuat aquesta setmana el perill que corre la qualitat i pluralitat de la informació pública a Catalunya com a conseqüència de l'ERO a la CCMA anunciat aquesta setmana. El grup ha alertat que la mesura s'ha pres sense consens parlamentari.
 ·
Notícia
El comitè d'empresa de TVC: "L'ERO és una estafa al ciutadà i no suposa cap estalvi"
El comitè d'empresa de Televisió de Catalunya (TVC) ha emès un comunicat aquesta setmana en el qual s'indica que la plantilla no acceptarà cap acomiadament provinent de l'ERO que la CCMA té previst fer en els mesos vinents.
 ·
Notícia · Llengua
La Plataforma per la Llengua denuncia 40 casos greus de discriminació lingüística
L'entitat a favor de la promoció i ús de la llengua ha presentat un informe on hi denuncia 40 casos de vexacions greus per utilitzar el català. L'entitat vol fer patent la discriminació lingüística que es viu a dia d'avui a Catalunya.
 ·
Llibres / revistes
Memòries. De la bonança a un repte nou
 ·
Crònica · Afers religiosos
Sociologia religiosa com a estructura d'estat
Un institut de sociologia religiosa ha de formar part de les estructures d'estat que es configurin a Catalunya en el seu procés sobiranista. Aquest ens ja existeix, és Investigacions en Sociologia de la Religió (ISOR), i s'ha d'enfortir quan sigui possible.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Doneu nines unflables als empleats de banca
Ivan Mambrillas
Quan l'empleat de banca que ha convertit, de manera subreptícia, preciosos estalvis de clients en volubles productes financers acaba escudant-se, fart de tant de vituperi, en la seua condició de subaltern: "només complia ordres"; "no tenia una altra opció"; "ho hem hagut de fer tots", etc., ens ve al cap, inevitablement, allò tan demodé de la mala fe sartriana.
Documents
40 casos greus de discriminació lingüística a les administracions públiques
 ·
Recull de premsa
Casas: "Mas i CiU no seran jutjats per si la legislatura és més curta o més llarga, sinó per si compleixen o no el programa electoral"
"És molt clar: som a la legislatura del dret a decidir, de crear estructures d'estat -si convé contra vent, marea i Llanos de Luna- i de l'estat propi".
 ·
Notícia
ERO a la CCMA, cap a quin model anem?
Al moment tràgic que viu l'audiovisual català se li ha de sumar, aquesta setmana, un ERO anunciat a TVC i Catalunya Ràdio que afectarà 312 persones com a màxim i que s'ha emmascarat sota una suposada intenció de salvar l'estructura actual de treballadors.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí