Dimecres, 5 de febrer del 2014 | 17:42
Crònica · Política
El maquiavèlic pla de Rajoy
Marc Costa
Advocat i politòleg
Hem entrat en una dinàmica perillosa. Afortunadament, la societat catalana és molt pacífica, francament tolerant i exemplarment demòcrata. Però tothom té un límit, fins i tot els catalans, i sembla que l'Estat espanyol estigui buscant forçar aquest límit intencionadament per poder així justificar una eventual intervenció política sobre Catalunya i poder mostrar a la comunitat internacional la suposada virulència del procés sobiranista. Aquest és realment el pla de Rajoy. Tota una estratègia digne del propi Maquiavel.
Opinió
ANC, desperteu-vos!
Isidre Palmada
Professor
Un dels aspectes que es varen tenir clars des del començament, a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) fou la relació de l'organització amb els partits i d'aquesta clarividència el seu èxit. Això tenia vàries cares.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Tres fal·làcies
Ivan Mambrillas
La fal·làcia del terme mitjà: no hi ha cap terme mitjà òptim entre atendre el mandat democràtic de la majoria social d'una comunitat política i no atendre'l, de la mateixa manera que no hi ha un terme mitjà òptim entre un sufragi universal i un sufragi censatari masculí.
 ·
La fotografia
Somescola.cat convoca una concentració davant el TSJC pels atacs a la immersió
La final destrucció del model d'escola catalana, precedida per constants atacs a la immersió lingüística des dels més alts estaments judicials, ha propiciat la convocatòria, aquesta setmana, d'una manifestació davant la seu del TSJC, a Barcelona.
 ·
Llibres / revistes
L'Espanya federal de Pere Navarro i Ximo Puig
 ·
Recull de premsa
Bosch: "La nova metodologia per mesurar les balances fiscals està feta a mida per negar el dèficit"
"Aquesta falta de transparència porta a la polèmica i a la confrontació, en lloc de contribuir a racionalitzar i objectivar el debat."
 ·
Recull de premsa
Xirgo: "El català a l'escola no és un tema menor. És el moll de l'ós de la societat catalana"
"El govern no tocarà "ni una coma" del model escolar, va dir ahir el conseller portaveu, Francesc Homs. Clar i català. I un dia d'aquests ho hauria de dir també el president Mas. I el cap de l'oposició. Junts."
Opinió
El cinisme compulsiu del PP
Damià Pons
Escriptor
La convenció que el Partit Popular va celebrar a Barcelona els passats 24 i 25 de gener fou, com era previsible, un acte sacramental del nacionalisme espanyol en estat pur: essencialista i amenaçador. A més de per llançar els obusos argumentals més tòpics contra el sobiranisme, també va servir per disputar-se amb Ciudadanos el suport dels electors espanyolistes.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí