Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 9 de de novembre del 2015 | 11:54
Recull de premsa

Castellà:"El procés d'independència no té marxa enrere, tant si tenim govern com si no"

Coincidint amb el congrés fundacional de Demòcrates de Catalunya el Punt Avui entrevista al seu líder Antoni Castellà que va liderar el sector independentista d'UDC fins que en va marxar. La nova formació ja compta amb mil vuit-cents militants i en el  text fundacional  que han aprovat sostenen que

són "el llegat polític de la UDC dels anys trenta".
Així Castellà afirma
"UDC es crea perquè hi ha gent que no se sent còmoda en els seus partits tradicionalistes i a la Lliga, especialment, perquè els seus decideixen no defensar l'Estatut. Miri quina casualitat que al cap de tants anys es crea Demòcrates perquè una part de la direcció d'UDC defensava no estar al costat del procés sobiranista".

Castellà explica que
"hem deixat la Unió del Palace"
ja que han volgut
"trencar amb una manera de fer, no només d'Unió sinó d'altres partits tradicionals. Trencar aquesta relació mal entesa entre els partits i el poder. Els partits no poden fer de lobbies d'interessos particulars"
i afegeix
"No és una bona pràctica els nivells d'endeutament dels partits. I amb això també hem de trencar. Per això Demòcrates té prohibit endeutar-se".



Pel que fa al fet que es presentaran al 20-D en coalició amb CDC explica Castellà que "hem considerat que la millor opció era no presentar-nos per separat, per no fracturar encara més el vot independentista, i anar en coalició amb CDC i amb d'altres"i que ho han fet després "d'haver fet una consulta interna, a tots i cadascun dels afiliats".



Castellà però ha afegit que "La voluntat és presentar-nos-hi com a Demòcrates. Això d'ara és excepcional, com ho és el moment històric que viu el país". Pel que fa a Artur Mas Castellà creu que "Una part molt important d'haver arribat fins aquí descansa en la figura i el lideratge del president" i  que "És un dels actius més importants" i afirma que "no em plantejo que Mas no sigui president ni com a hipòtesi. És massa transcendent el que tenim entre mans, els 72 diputats independentistes, per no arribar a un acord en aquest procés. I una part és el lideratge de Mas, en l'esquema que sigui".


Així, per a Castellà "El procés d'independència no té marxa enrere, tant si tenim govern com si no. Anirem més de pressa o més a poc a poc, però no té marxa enrere. És un gran moviment de baix a dalt importantíssim".

En relació al govern espanyol diu  "La capacitat del govern espanyol de sorprendre tendeix a l'infinit, com es diu en matemàtiques. Llastimosament,segueixen un esquema amb molt poc sentit democràtic que tendeix sempre a complicar les coses també fins a l'infinit".

Finalment i en relació al resultat de les passades eleccions creu Castellà que "no hi ha uns diputats de Junts pel Sí i uns diputats de la CUP. Va ser un plebiscit, i el que hi ha són 72 diputats independentistes, des d'anticapitalistes fins a conservadors. La lògica és arribar a un acord d'investidura. És del tot necessari".







Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat