Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 21 de d'octubre del 2014 | 20:42
Recull de premsa

Casals: "El 9-N ha de ser la primera volta d'unes eleccions en què tothom pugui votar si vol o no la independència"

"És l'hora de fer realitat el sí a un país millor, sí al futur dels nostres fills, sí a la independència de Catalunya. Aquesta és la nostra posició".

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha subratllat que "unitat, urnes i independència" són els tres punts del posicionament d'Òmnium: "Unitat de tots els partits per fer possible la mobilització del 9-N; un mandat de les urnes clar; i independència, si una majoria de catalans i catalanes així ho volem. Per això hem demanat al president Mas la convocatòria d'eleccions plebiscitàries en un termini màxim de tres mesos".

Casals ha sentenciat a un article que els ciutadans de Catalunya "volem iniciar la primavera del 2015 amb un nou parlament constituït" i ha indicat que si el president ho fa "tindrà el nostre suport i convertirem el 9-N en una mobilització massiva": "El 9-N acudirem a les urnes, perquè ha de ser la primera volta del procés electoral que viurà el poble de Catalunya els propers mesos, convocats a unes eleccions al Parlament de Catalunya de caràcter plebiscitari, referendàries, en què tothom pugui votar si vol o no la independència".

"Ara és l'hora de la gent --ha continuat--, que mereix veure corresposta la confiança dipositada en els nostres polítics. És l'hora de fer realitat el sí a un país millor, sí al futur dels nostres fills, sí a la independència de Catalunya. Aquesta és la nostra posició perquè creiem que el canvi és la millor opció per al nostre progrés. Però diem gràcies també a tots els demòcrates del nostre país que potser avui encara no han decidit el sentit del seu vot però que defensen amb nosaltres la democràcia i la llibertat".

Finalment Casals ha dit que Catalunya viu la "revolució democràtica més important de la seva història" una revolució "de la força de la gent que es mou per guanyar el nostre futur" i ha conclòs que és "emocionant veure milers de voluntaris de la campanya Ara és l'hora mobilitzant-se per la gigaenquesta, per escoltar com imagina tothom un país nou, o bé per difondre arreu els nostres arguments amb desenes i desenes d'actes". "El procés cap a la independència és el camí de retorn a casa. I ahir vam reafirmar la nostra determinació per obrir del tot la porta entreoberta que s'albira" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat