
"El wishful thinking impregna bona part del discurs dels que volen combatre el projecte sobiranista. En comptes de parlar de la realitat [...] es dediquen a desfigurar un moviment".
L'escriptor ha lamentat a un article que el "wishful thinking impregna bona part del discurs dels que volen combatre el projecte sobiranista" perquè "en comptes de parlar a partir de la realitat sobre la conveniència –segons ells– de mantenir Catalunya dins del Regne d'Espanya, es dediquen a desfigurar un moviment que ha trencat totes les seves previsions".
"Vet aquí allò que neguiteja certs elements --ha continuat-- el que està passant no ho controlen els de dalt, és una cosa de la gent. [...] incapaços d'admetre que el món no va per on ells havien previst. Madrid ha generat aquesta onada. Tant costa d'entendre?"
Álvaro ha dit que "alguns creuen que caricaturitzar el sobiranisme el frenarà, però és tot el contrari": "Quan De Carreras afirma que "en Cataluña ha habido unas redes clientelares y un sutil maccarthysmo que han inspirado miedo para así comprar y vender voluntades" fa riure. Sobretot perquè el maccarthisme o cacera de bruixes als Estats Units durant els cinquanta va ser un cas extrem de persecució policial, judicial i política".
Finalment Álvaro ha conclòs que "nosaltres, els malalts, els que volem votar (i els que, més concretament, votarem sí-sí) agrairíem que els partidaris d'una Catalunya dins d'Espanya deixin d'emprar la propaganda que ells mateixos difonen com a diagnòstic". "Em recorden un guru que recomanava "la pròpia orina com a medicina". Si ho intenten, el debat serà més útil i ells entendran moltes coses" ha sentenciat.