Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 22 de de setembre del 2014 | 19:15
Recull de premsa

Huguet: "Cadascú ha de fer el màxim possible perquè el 9-N el 80% dels ciutadans que vulguin votar, ho puguin fer"

"Caldrà mesurar les forces, sortir a guanyar, però saber que si la correlació ens és desfavorable, hem d'evitar perdre; i hem d'aconseguir un empat".

L'exconseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, s'ha preguntat a un article: "qui decideix la valoració sobre si es compleixen les condicions democràtiques? [durant el 9-N]".

"Crec, [...] que es necessita una direcció estratègica visible pels ciutadans que agrupi partits sobiranistes, moviments ANC/Òmnium i representants de les entitats pel dret a decidir (especialment patronals i sindicats). I que a l'entorn de la proposta de l'ANC de constitució d'una taula nacional 9-N, seguida de centenars de taules territorials, coordini aquests tres protagonistes sobre els quals l'Estat no té cap competència dissuasiva" ha sentenciat.

A l'article Manual 9-N Huguet ha insistit en què "les institucions s'han de preservar fora d'aquesta taula" de la mateixa manera que "seria un error plantejar el consens només en el marc d'una taula de Generalitat i partits": "Respectant doncs l'autonomia dels dos vectors: institucions autonòmiques sotmeses a la tutela de l'Estat i taula 9-N de representants de la societat civil enquadrats en partits, moviments, entitats o agents socioeconòmics, cadascú ha de fer el màxim possible perquè el dia 9 de novembre el 80% dels ciutadans que segons totes les enquestes vulguin votar, ho puguin fer."

Finalment Huguet ha conclòs que el 9-N ha estat plantejat per l'Estat com "una final de copa i alguns independentistes cauen en la trampa" ja que pel moviment democràtic, el 9-N "només és un partit de lliga, de la màxima rivalitat": "Per tant caldrà mesurar les forces, sortir a guanyar, però saber que si la correlació ens és desfavorable, hem d'evitar perdre; i hem d'aconseguir un empat. [...] Hem d'evitar la frustració d'una majoria, l'esverament i indignació d'una minoria que podria tirar per terra la suma de capital humà i imatge pacífica aconseguida; i hauríem de poder, repeteixo, comptar-nos. Volem fer-ho amb urnes en una consulta no vinculant; de fet una macroenquesta. Però si l'Estat aconsegueix, amb males arts, obstaculitzar aquesta enquesta, no creieu que la direcció estratègica sociopolítica del 9-N no trobarà altres maneres de fer-la, aquesta enquesta massiva als ciutadans (80%) que volen ser preguntats?"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat