Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 7 de d'abril del 2015 | 19:09
Recull de premsa

López: "Com quedarà Catalunya dins d'Espanya? Igual? No, pitjor"

"Una Catalunya sotmesa, a qui li imposaran els toros a través d'una llei sobre el patrimoni immaterial espanyol. Una Catalunya amb menys recursos socials si Espanya es gasta un 38% de la guardiola de les pensions en tres anys".

El professor de la UPF, Jaume López, ha dit a un article que la política de la por "l'han fet des de Madrid" però que ara "comença a ser hora de mostrar com quedarà Catalunya si, després de tot aquest procés, restem dins d'Espanya". 

A l'article La por i el procés López hi ha continuat explicant que si Catalunya continua dins d'Espanya després del procés, estariem parlant d'"una Catalunya invisible, com en el darrer debat sobre el estado de la nación al Congrés": "Una Catalunya sotmesa, a qui li imposaran els toros a través d'una llei sobre el patrimoni immaterial espanyol. Una Catalunya amb menys recursos socials si Espanya es gasta un 38% de la guardiola de les pensions en tres anys. Per citar només algunes píndoles recents. Com quedarà Catalunya dins d'Espanya? Igual? No, pitjor".

Sobre la pluralitat de posicions independentistes, López ha dit que en si aquest fenomen "no és dolent", i que "només ho és com a signe que no serem capaços de posar-nos d'acord", però ha sentenciat que "la unitat només és bona si no redueix el nombre d'interlocutors, amb perfils ben diferents, que han de dir les coses a gent diferent". "Em dol dir-ho com a acadèmic, sempre embrancat en arguments i raons: la independència no és només un discurs. És un sentiment. Un sentiment que té a veure amb la intuïció de la feina ben feta, amb la confiança que dóna que sempre hem anat junts, els que se senten tant espanyols com catalans, més catalans que espanyols, i només catalans (que, conjuntament, sumen un 90% del país)" ha reblat.

Finalment López ha conclòs que "podem fer la inversió de la nostra vida, potser amb algunes incerteses, però amb la certesa que estem fent el millor per als nostres fills, que no deixarem que les nostres pors siguin una hipoteca per a ells, que no s'ho mereixen, que ens en sortirem, i ens sentirem orgullosos d'haver pres aquesta decisió".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat