Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 15 de de juny del 2016 | 12:03
Recull de premsa · Política catalana

Colomines: "L'èxit del nostre procés és, en definitiva, una qüestió de confiança"

En un article al Punt Avui el professor de Política de la UB i membre de l'Associació Noves Bases de Manresa, Joaquim Colomines, reflexiona al voltant de la qüestió de confiança a la que se sotmetrà el president Carles Puigdemont el proper mes de setembre i ens diu al respecte "El president Puigdemont ha mostrat fermesa i lideratge en prendre aquesta decisió,

tan arriscada com necessària per continuar liderant el procés i presidint el govern actual. Arriscada perquè el president, a part dels 62 vots del seu grup, necessitarà com a mínim dos vots afirmatius de la CUP (suposant que els altres vuit s'abstinguin). Però necessària, també, per sortir reforçat de la situació actual".

I ens explica el professor que "Les qüestions de confiança les presenta el president del govern davant del Parlament en moments de crisi, de crisi política… en moments d'incertesa en el futur més immediat. I el resultat de la votació indica dos camins oposats: o bé reforçament del president i del seu govern, si es guanya la votació, o bé dimissió del president i, per tant, de tot el seu govern. Cal guanyar la votació per majoria simple, un vot més a favor que en contra. I la votació serà tot o res!".

Afegeix Colomines que "Malauradament, la crisi de confiança és una de les característiques de la gran majoria de democràcies occidentals actuals. Ni és un tema exclusiu de casa nostra, ni és un tema nou. L'augment de suport electoral a noves formacions polítiques (el Front Nacional, per l'extrema dreta a França; el Moviment 5 Estrelles, per l'esquerra a Itàlia; Podem, per l'esquerra, i Ciutadans, per la dreta, respectivament, en la política espanyola; o els Comuns i la CUP, per l'esquerra, la primera dins del sistema i la segona, fora d'ell, a casa nostra;…) no fa res més que mostrar un malestar ciutadà amb bona part de les elits governants. La confiança, tan necessària, és molt difícil d'aconseguir i molt fàcil de perdre. I quan s'ha perdut, costa molt recuperar-la".

Per a ell "Confiança és el que necessita el procés per continuar endavant i culminar amb èxit el camí iniciat el 9-N del 2014 i continuat el 27-S del 2015. Sense confiança segur que no avança fins a assolir el repte més gran que té a davant qualsevol nació, aconseguir el seu propi estat.".

I conclou afirmant que "L'èxit del nostre procés és, en definitiva, una qüestió de confiança. Confiança en nosaltres mateixos com a poble. Confiança en la solidesa dels principis del procés iniciat. Confiança en les persones que el lideren".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat