Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 10 de de març del 2017 | 11:05
Recull de premsa · Política catalana

Espada: "No es pot demanar unitat d'acció pel referèndum sota l'exigència d'unes condicions que fan impossible la seva celebració!"

En un article al Punt Avui afirma que "El referèndum d'autodeterminació s'ha convertit en l'element nuclear de la política catalana. Un mirall davant la demanda popular. I és l'hora que cada opció política posi damunt la taula quina és la contribució perquè es pugui escoltar la veu del poble".

Per a Espada "Un repte majúscul en què caldrà mantenir la complexa unitat de l'independentisme. Fer front al rebuig del bloc alineat amb la prohibició: C's, PSC i PP. I trencar les reticències del bloc de l'ambigüitat liderat pels comuns per fer possible una suma que no pot estar contradictòriament supeditada a la no celebració del referèndum".

El periodista ho té clar "No es pot demanar unitat d'acció pel referèndum sota l'exigència d'unes condicions que fan impossible la seva celebració!".

I finalment ens diu  aquest "Oriol Junqueras va advertir clarament a Rajoy que el dret a decidir és irrenunciable per a una majoria de la societat catalana. I és que si la pregunta dels escèptics era fins ara sobre la viabilitat del referèndum, toca plantejar-se ara la qüestió democràticament fonamental: què farà l'Estat per impedir-lo? Quina serà la posició de cada partit davant la vulneració dels principis democràtics si com s'entreveu és el cas? I per descomptat, caldrà evidenciar el compromís de cada formació amb fer realitat la voluntat expressada per la ciutadania a les urnes. Sigui quina sigui. D'això se'n diu clarificació. I la gent, fonament de la sobirania popular, valorarà l'acció de cadascú. D'això se'n diu democràcia!"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat