Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 15 de de desembre del 2015 | 12:19
Recull de premsa · Política catalana

Marín:"Catalunya: astre o satèl·lit"

En un article al Periódico el periodista Enric Marín afirma que si fa "85 anys Catalunya sortia del malson de la dictadura de Primo de Rivera havent acumulat prou forces per forçar l'obertura del cicle republicà dels anys trenta i la conquesta d'un autogovern parcial" ara la societat catalana "ha aconseguit acumular prou força

per plantejar-se reptes col·lectius difícilment imaginables fa vint o trenta anys".

Tot i això afegeix "Però, com fa 85 anys, el llast és irritant" i repassa un seguit de mancances com la precarietat laboral,desequilibris territorials i socials, la manca d'infraestructures  o el finançament insuficient per part del Govern de Madrid.

"La societat catalana actual es caracteritza per uns altíssims nivells d'autoorganització. La seva societat civil és de les més travades d'Europa. És cert, però en termes polítics estrictes Catalunya és subsistema. I en qualitat de subsistema pateix les mateixes patologies sistèmiques (clientelisme, corrupció, promiscuïtat de poders...) que el sistema polític espanyol del qual avui és part integrant" afirma Marín.

I conclou "El camí de la satel·lització ja està dibuixat als mapes. Només cal resignar-se a conviure amb el llast. Però sense llast hi ha país per deixar enrere la mediocritat provinciana"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat