Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 31 de de maig del 2016 | 14:04
Recull de premsa · Política catalana

Soler: "La CUP a la cruïlla"

En un article al diari Ara Toni Soler afirma que "Durant segles Catalunya ha estat un país poc polític, per no dir antipolític, i això no s'arregla d'un dia per l'altre". Així, afegeix "el poder està tan deslegitimat que Ada Colau ha arribat a l'alcaldia parlant d'empoderament popular,

i l'altre dia va demanar a les entitats de barri que busquessin una solució per al conflicte del Banc Expropiat. Però la gent -incloent-hi molts dels votants de Colau- no vol que el poder polític dimiteixi de la seva responsabilitat. La gent vol que els electes utilitzin la força dels vots per manar i resoldre els problemes. Només els llibertaris viuen l'autoritat com una humiliació. I, malgrat tot, han aconseguit que el seu discurs tingui una certa acceptació, la qual cosa és tan mèrit seu com demèrit d'un sistema decadent i corcat per la malfiança".

Però matiza que ara "La CUP ha estat el Pepito Grillo del sistema polític català, i fent aquest paper agradava a tothom; però el seu èxit electoral l'ha situat en una posició decisòria que és un marrón tant per als seus dirigents com per als seus socis" i que per tant ens diu Soler "La CUP haurà de prendre un determini: o llançar-se a competir amb Colau per l'espai de l'esquerra alternativa (...però institucional), o mantenir-se en el purisme i tornar a la marginalitat i l'activisme de carrer".

I acaba afegint "Aquest seria un debat interessant només per als implicats; però darrere del futur de la CUP hi ha molt més en joc. El projecte de la Catalunya sobirana depèn dels 10 vots cupaires que asseguren la majoria independentista al Parlament. La construcció d'un estat és una empresa titànica, que reclama encert, astúcia, sort i -evidentment- disciplina; i en canvi, mentre la CUP es vanta d'"explotar les contradiccions internes de Junts pel Sí" i fa del Parlament una olla a pressió, els aldarulls de Gràcia són l'esquer ideal per a una reacció conservadora en el cos electoral català".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat