Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 5 de d'octubre del 2016 | 12:09
Recull de premsa · Política catalana

Xirgu:"La fiscalia no demana penes de presó perquè sap que la imatge de l'anterior govern català entrant a presó no només no s'entendria arreu del món sinó que se'ls giraria en contra"

En un article al Punt Avui Xevi Xirgu es pregunta al saber-se que la fiscalia  demana a Mas, a Ortega i a Rigau per haver tirat endavant el 9-N: deu anys d'inhabilitació per a Mas i nou per a Ortega i per a Rigau. "I ens quedarem quiets?".

Pel periodista "Van a totes. Van a totes perquè han permès que el cas anés a judici i van a totes perquè finalment la fiscalia ha optat per la franja alta en la seva petició de condemnes. Diu la fiscalia que els acusats van "articular una estratègia de desafiament complert i efectiu" a la suspensió de la consulta convocada pel 9-N "sent plenament conscients que amb això trencaven l'obligat acatament" de les ordres del TC."

I afegeix al respecte que "si és per això, ja em sap greu per a tots vostès, que ens jutgin si us plau a tots plegats com a col·laboradors necessaris, perquè el 9-N no hauria sortit bé si vostè i jo no haguéssim anat a votar. Tots a judici. I tots inhabilitats. Una vergonya, vaja. Estic convençut que la fiscalia no demana penes de presó perquè sap que la imatge de l'anterior govern català entrant a presó no només no s'entendria arreu del món sinó que se'ls giraria en contra".

I conclou que "a mi em sembla que la foto de Mas, Ortega i Rigau entrant en un judici també l'hauríem de convertir en una vergonya internacional. És a les nostres mans. Hauríem d'aconseguir que aquesta foto fes la volta al món. Que vegin quina mena de democràcia hi ha a Espanya, que jutja a qui posa urnes per fer una consulta (imaginin-se quan fem el referèndum). Ahir el president de l'ANC, Jordi Sànchez, advertia en una entrevista en aquest diari que "caldrà estar preparats per a noves mobilitzacions". Doncs em sembla que tenim la primera a la cantonada. I com que ens jutgen a tots, hi hauríem d'anar tots. I no pas centenars, sinó milers. Perquè, si ho deixem passar, hem begut oli".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat