Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 15 de de febrer del 2011 | 15:25
Recull de premsa · Política

Q. Monzó: "Ens espolien per a pixar-se, acte seguit, a la nostra boca"

Barcelona · Quim Monzó ha reivindicat a un article publicat a La Vanguardia la creació de l'estat català. L'autor de "Visca Catalunya Lliure" ha instat a que es propagui "l'onada de saturació que està sacsejant els països àrabs" fins

a la "ribera nord del Mediterrani" per tal d'assolir la independència de l'estat espanyol.

Monzó, però, ha denunciat la poca capacitat dels líders independentistes catalans per tal de guiar aquesta hipotètica revolta: "Confiem en què l'onada [...] aquí la lideri Mohamed Jordi [personatge de ficció del programa La Competència, de RAC1] (perquè si l'han de liderar els dirigents independentistes amb poltrona, estem arreglats) ".

L'escriptor ha reivindicat la independència de Catalunya arrel del darrer dels atacs propinats a la llengua catalana. Raül Agné, entrenador del Girona FC, va intentar fer una roda de premsa a l'Aragó en la llengua pròpia: "Agné és de Mequinensa, i la roda de premsa tenia lloc a l'Aragó, on suposadament el català és idioma oficial, juntament amb el castellà i l'aragonès". Seguint aquest fil, Quim Monzó ha denunciat que "quan a Espanya un entrenador respon en italià, en holandès o en el que sigui, no hi ha cap problema" però si contesta en català "llavors això és inadmissible": "Qualsevol cosa que faci olor de català els activa l'odi, la xenofòbia."

Finalment l'autor de l'article ha assegurat que aquesta darrera agressió a la llengua catalana "no es tracta d'una simple anècdota més" sinó que demostra que "no hi ha forma de viure fora d'aquesta perpètua sagnia moral". "Ens espolien -ha conclòs-, aconsegueixen que les nostres finances estiguin endèficit quan estarien amb un superàvit pròsper si tinguéssim el finançament que graciosament donen a d'altres, i a sobre ens diuen usurpadors per a pixar-se, acte seguit, a la nostra boca, com diu el gran Mohammad Jordi". 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat