Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 21 de de gener del 2011 | 17:12
Recull de premsa · Política

F. Mascarell: "Cal fer una negociació política perquè hi hagi bastant més de català al cinema"

Barcelona · Ferran Mascarell, nou conseller de Cultura de la Generalitat, ha assegurat a una entrevista al diari Ara que caldrà fer "una negociació política" amb les majors per tal d'assolir "un objectiu final: que hi hagi bastant de català més al cinema". Mascarell ha indicat, en aquest aspecte, que les batalles "s'han de fer per guanyar-les" i, sense assegurar que la Llei del Cinema català impulsada per l'exconseller Joan Manuel Tresserras sigui aplicada de manera estricta, l'entrevistat ha dit que la norma "determina un ampli marc de maniobra" a través del qual intentarà "trobar el punt exacte per avançar".

Per que fa al panorama audiovisual català, Mascarell ha assegurat que aquest és una "continuació natural de l'eix estratègic de la cultura catalana: l'edició, amb la lectura com a prioritat", i ha sentenciat que "s'ha d'entendre que la cultura va més enllà dels sectors tradicionals" i que s'ha de treballar "transversalment amb d'altres departaments".

A l'entrevista, Mascarell ha detallat les prioritats que seguirà al capdavant de la conselleria: "Primer la internacionalització, entesa com la metàfora de la necessitat d'obrir mercats. [...] Segon: pacte. La cultura d'un país funciona sobre la base del pacte i la cooperació, i l'hem de tornar a forjar. I tercer: ordenar el sector públic." En aquest darrer aspecte, Mascarell ha indicat que les polítiques públiques "han anat agregant coses des de fa 30 anys i mai se n'ha fet un ordenament": "A hores d'ara ja és imprescindible, sobretot en una etapa en què els diners seran més escassos".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat