Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 9 de de febrer del 2017 | 12:52
Recull de premsa · Política

Bosch: "El govern del PP, doncs, ha tingut l'habilitat de convertir una suposada performance en una nova victòria del sobiranisme. Un gol en pròpia porta"

En un article al Punt Avui Pere Bosch respecte el 9-N "En un primer moment, l'executiu de Mariano Rajoy va qualificar la convocatòria del 9-N com "una farsa i un simulacre electoral". I, significativament, no va fer res per impedir-la, malgrat el recurs al Tribunal Constitucional.

De fet, tot i haver obert una investigació d'ofici, la fiscalia no va moure ni un dit per aturar la consulta i els jutges no van ordenar tancar els locals ni requisar les urnes, contràriament a allò que demanaven les denúncies que van arribar a alguns jutjats de guàrdia. El 9-N, doncs, podia haver acabat en un empat infinit, elevat a la categoria de "farsa" pel govern del PP i erigit en una nova mostra de força del sobiranisme".

 

I afegeix que "el Partit Popular no va poder resistir les pressions dels sectors més viscerals i va acabar caient en el parany. I, pocs dies després de mofar-se de la convocatòria, es va decidir a combatre-la per la via judicial. La decisió, com es va poder comprovar ahir, ha acabat donant més ressò internacional a la consulta i ha recuperat Artur Mas com a símbol de la causa. La giragonsa també ha deixat tocat l'aparell judicial de l'Estat, amb els fiscals catalans dividits i una fiscalia que tres anys enrere va considerar "no procedent" la suspensió de la consulta i que ahir va exercir de braç acusador. Un autèntic ridícul".

I conclou "El govern del PP, doncs, ha tingut l'habilitat de convertir una suposada performance en una nova victòria del sobiranisme. Un gol en pròpia porta.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat