Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 25 de de juny del 2014 | 18:51
Recull de premsa

Soler: "Per a la gent de la tercera via el més important és negociar per desmuntar el 9-N i afavorir el trencament entre CiU i ERC"

"Del que es tracta no és de resoldre el plet català, sinó de mostrar ganes de resoldre'l, que és molt diferent. [...] Certes ments preclares consideren que amb una solemne declaració de bones intencions n'hi haurà prou per esquerdar el bloc sobiranista."

L'historiador Toni Soler ha alertat a un article que l'objectiu de l'Estat "ha de ser treure ferro a aquesta tardor calenta que hauria de culminar el 9 de novembre" i ha dit que qui vulgui fer una proposta "ha de parlar ara o callar per sempre; no és estrany que Duran i Lleida s'esgargamelli demanant un gest que eviti (o li eviti) encarar el desenllaç inevitable amb un milió i mig de persones al carrer".

Sobre l'estratègia de l'Estat, Soler ha dit a l'article Quan caigui el teló que del que es tracta "no és de resoldre el plet català, sinó de mostrar ganes de resoldre'l, que és molt diferent. És una mena de zapaterisme evolucionat. Certes ments preclares consideren que amb una solemne declaració de bones intencions n'hi haurà prou per esquerdar el bloc sobiranista. I si ho diuen és perquè algú, a Catalunya, els ha dit que no van errats".


L'autor de l'article ha qüestionat el contingut: "Parlem de la reforma de la Constitució, o d'un pacte bilateral que singularitzi l'estatus de Catalunya? De no aplicar la llei Wert i un concert econòmic amb topalls? Ha de ser una proposta prou ambiciosa perquè no sembli l'almoina de sempre, però prou vague perquè doni pas a un inacabable procés de negociació i aplicació legislativa, fins que la cosa arribi a mans dels advocats de l'Estat i li treguin tota la substància".

Finalment, Soler ha dit que per a la gent de la tercera via "el més important ara mateix és refredar la tardor calenta, fer seure la Generalitat a negociar (les pressions en aquest sentit seran enormes), per desmuntar el 9-N, i si hi ha sort afavorir el trencament entre CiU i ERC, que d'aliances alternatives no en faltaran". "Si això passa, no dubto que les nacions d'Europa i del món ens aplaudiran, com ho fa el públic després de gaudir d'una bona representació teatral" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat