Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 24 de d'octubre del 2014 | 19:11
Recull de premsa

Tresserras: "El 9-N serà el tancament d'un cicle"

"Ja no hi ha d'haver més simulacres. Ja no valdrà més fer veure que som, però acceptar no ser; o comportar-nos com si fóssim una cosa diferent de la que som. Etapa closa. I, per acomiadar-la bé, hem de saber quin, quan i com serà el començament de l'etapa nova".

El professor universitari Joan Manuel Tresserras ha dit a un article que el 9-N "no serà el que estava previst en els pactes previs d'unitat, però serà". "El nou 9-N serà una nova mobilització; l'última abans de la proclamació. El nou 9-N serà una nova i darrera prova de paciència i disciplina ciutadanes" ha apuntat.

A l'article De les ficcions a les accions Tresserras hi ha dit que el 9-N "serà el tancament d'un cicle" i el "seu acte final": "Ja no hi ha d'haver més simulacres. Ja no valdrà més fer veure que som, però acceptar no ser; o comportar-nos com si fóssim una cosa diferent de la que som. Etapa closa. I, per acomiadar-la bé, hem de saber quin, quan i com serà el començament de l'etapa nova".

"[El 9-N serà una etapa nova]. La de la proclamació -si és el cas- de la independència. La del procés constituent. La de la construcció de l'estat. La de les mesures de regeneració democràtica i de transformació social. L'etapa del subjecte polític amb tots els atributs" ha sentenciat l'autor de l'article. Tresserras ha conclòs  dient que "la ciutadania garantirem l'èxit del 9-N, però ja hem de saber-nos convocats a l'acció autèntica".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat