Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 16 de de desembre del 2013 | 19:04
Recull de premsa

Villatoro: "Espanya hauria d'acabar triant entre ser plenament europea o boicotejar Catalunya"

"Espanya podria haver d'acabar triant entre conservar la democràcia o intentar garantir a qualsevol preu que Catalunya no se'n pugui anar en cap cas. No sé què triaria".

L'escriptor Vicenç Villatoro ha indicat a un article que Europa "pressionarà" Espanya perquè el "mal humor i el despit no puguin més que la raó". "Certament, Espanya pot fer com si sentís ploure. Pot ignorar les pressions. Pot vetar Catalunya, pot vetar Escòcia, de la mateixa manera que no ha volgut reconèixer Kosovo. Europa no ho entendria" ha continuat adventurant.

A l'article Catalunya a les tenebres exteriors? Villatoro hi ha argumentat que Europa "no entendria que el caprici emocional i l'orgull ferit d'Espanya dictessin la política europea" i ha alertat que el preu d'anar a la seva per a Espanya "seria el divorci entre Espanya i Europa, un nou aïllacionisme espanyol". "Per mantenir la seva amenaça de tenebres exteriors eternes per a Catalunya --és a dir, de boicot etern-- Espanya hauria d'acabar triant entre ser plenament europea o boicotejar Catalunya" ha sentenciat.

Finalment l'autor de l'article ha dit que "a ningú no li interessa una Catalunya fora d'Europa" i ha conclòs que Espanya "podria haver d'acabar triant entre conservar la democràcia o intentar garantir a qualsevol preu que Catalunya no se'n pugui anar en cap cas. No sé què triaria".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat