Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 23 de d'octubre del 2013 | 19:57
Recull de premsa

Villatoro: "Fer servir tres arguments contradictoris alhora no vol dir tenir-ne molts. Vol dir no tenir-ne cap de suficient"

"Ens diuen, tot seguit i a la vegada, que la independència és impossible, que no es podrà votar mai, però que si es votés guanyaria el no, però que si guanyés el sí Catalunya s'enfonsaria".

L'escriptor Vicenç Villatoro ha indicat que tres dels arguments que tenen els unionistes es contradiuen entre ells.

"Contra el procés sobiranista català es fan servir a la vegada tres arguments contradictoris. L'ús és simultani, però l'ordre d'aparició és successiu. El primer argument, l'automàtic, l'inicial, és dir que la independència de Catalunya és impossible" ha explicat a l'article L'hora dels arguments.

Villatoro hi ha continuat: "Com que l'argument primer, portat a les últimes conseqüències, no és presentable en termes democràtics, en posen en circulació un segon, del tot contradictori amb el primer: hi ha una majoria silenciosa de catalans que no volen la independència. Però si havíem quedat que la independència no és possible ni es vota, que és irrellevant quants la volen, llavors per què parlar de sobte de majories (encara que siguin silencioses) i per què muntar manifestacions (i comptar manifestants)?".
Tanta acumulació d'arguments contradictoris fa pensar que no deu ser tan impossible, ni és tan clar què sortiria en la votació, ni és obvi el que passaria l'endemà"
Finalment l'autor de l'article ha esmentat finalment el tercer argument: "Si Catalunya s'independitza, s'ensorrarà a les tenebres exteriors. ¿No havíem quedat que la independència és impossible? Llavors, per què dedicar tantes energies a dir el que passaria si s'assolís? ¿No havíem quedat que hi ha una majoria de catalans que no la volen? Llavors per què començar la campanya de la por per convèncer el conjunt dels catalans que no els convé, quan figura que és el que ja pensa la majoria?".

Villatoro ha conclòs que fer servir tres arguments "contradictoris alhora no vol dir tenir-ne molts" sinó que vol dir "no tenir-ne cap de suficient": "Ens diuen, tot seguit i a la vegada, que la independència és impossible, que no es podrà votar mai, però que si es votés guanyaria el no, però que si guanyés el sí Catalunya s'enfonsaria. Tanta acumulació d'arguments contradictoris fa pensar que no deu ser tan impossible, ni és tan clar què sortiria en la votació, ni és obvi el que passaria l'endemà".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat