Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 26 de de juny del 2015 | 17:15
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys

Sant tornem-hi! Felicitats President, més merder

La conferència de Mas de dissabte, una més, torna a enredar l'independentisme en una batussa caïnita. La qüestió no és tant que Mas es salti a la torera l'Acord del 14 de gener, un Acord que ja va costar sang, suor i llàgrimes. La qüestió no és que Mas mini la confiança amb els seus potencials i previsibles aliats el 28S, que essent greu potser no és el més greu.

El pitjor de tot, en el fons, és la instrumentalització de l'ANC, al servei dels interessos d'una persona i el seu Partit.

Que Mas recuperi la Llista Única i es salti els seus compromisos és demencial quan falten menys de 100 dies per la consulta, deixant de banda que mai ningú ha estat ni tan sols capaç de presentar una sola enquesta que avalés la pretesa Llista Única. I és demencial perquè torna a provocar un debat, esgotador, portes endins. Perquè torna a histeritzar els seguidors del President i CDC que tornen a malbaratar les seves energies arremetent contra Junqueras i ERC, malgrat que Junqueras i ERC han mantingut una discreció, un silenci, una contenció, exemplars. Si el propòsit dels fans del President i CDC hagués estat festejar Junqueras l'haurien intentat estimar o seduir enlloc de recórrer a la desqualificació sistemàtica senzillament per respectar www.acord27s.cat subscrit també pel President. Increïble tot plegat.

Igualment és al·lucinant que el flamant President de l'ANC, Jordi Sánchez, hagi faltat a la seva paraula a mes i mig de prendre possessió. Absolutament delirant. Sánchez va arribar a la presidència prometent del dret i del revés, per esvair dubtes, que no desenterraria la Llista Única. I la primera cosa que ha fet, la primera, és desenterrar el debat sobre la Llista Mas i a proposta de Mas.

La darrera qüestió, greu, veritablement greu, és que el President Mas, en una acte organitzat per CDC a Molins de Rei, cometés un error impropi d'un President, de tots, com és confrontar el sobiranisme al 'sí se puede'. Error garrafal que, a més, contradiu el seu propi discurs en situar-se com antagonista d'un movimnent que, sobre el paper, propugna, un canvi social i la regeneració democràtic,. Des de quan són aquests els enemics de l'independentisme?

Sisplau senyor Mas, prou! Ja van orquestrar aquesta estratègia a Barcelona. Pitjor no va poder sortir.



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat