Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 1 de de març del 2012 | 19:18
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació

'Intereconomia' independentista? Al servei de qui?

Que l'actual govern de la Generalitat no té cap projecte de comunicació nacional és una evidència que a dia d'avui ja ningú pot negar. I molts recorden que, com a mínim quan David Madí ─encarregat d'aquestes qüestions─ formava part del govern, s'hi podia estar d'acord o en desacord, però l'estratègia hi era.

Debat independentista al programa 'Catalunya Opina' de Canal Català.

Avui, des del Govern de la Generalitat i amb una candidesa nacional que esparvera, s'intenta disminuir i aprimar el gran motor audiovisual del país que és la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), amb el seu vaixell insígnia: TV3.

El govern també intenta desprestigiar i produïr el canvi en el seu equip directiu, un equip que, cal recordar, ha aconseguit ─a pesar del canvi digital─, mantenir el lideratge i consolidar-lo davant de la invasió per terra, mar i aire, de les televisions espanyoles, els seus continguts i l'intent assimilador del seu imaginari col·lectiu.

La irresponsabilitat ha de posar en guàrdia tots aquells qui creuen en l'espai de comunicació català. I quina és l'alternativa que el Departament de Presidència de la Generalitat pertén imposar? Capitalitzar i subvencionar el Grup Godó amb la seva 8TV i la seva operació de més èxit: RAC1.
'Intereconomia independentista' usaria un canal dels concedits al Grup Godó, que faria el negoci de cedir-lo a l'italià Nicola Pedrazzoli
I ara, a alguna ment il·lustre se li ha acudit que allò que necessita el nostre espai de comunicació és tenir la nostra pròpia televisió escombraries. I d'aquest del·liri n'ha sortit la intenció de potenciar allò que anomenariem una 'Intereconomia independentista'. Per a aquesta operació, caldria usar un canal dels que s'han concedit al Grup Godó, el qual faria el negoci de cedir-lo a l'italià Nicola Pedrazzoli per a la creació d'un canal nacional a partir de l'abort televisiu que fins ara havia estat Canal Català.

Arribat aquest punt, caldria que ens preguntéssim si Catalunya necessita embrutar les seves ones amb productes 'Intereconomia', amb personatges estrafolaris que portin el pensament catalanista i la seva estratègia a un debat friki constant. És aquesta l'estratègia de comunicació del nostre govern o és una operació potenciada per tal de desprestigiar precisament el pensament catalanista i l'avenç cap al dret a decidir?
És aquesta l'estratègia de comunicació del nostre govern o una operació per desprestigiar el pensament catalanista?
És preocupant, doncs, que la seriositat i el rigor que tots aquests anys ha tingut TV3 i les seves emissores acabi amb prolongacions potenciades des del mateix govern que frivolitzin allò que era una telvevisió catalana signe de qualitat, de creació intel·ligent d'un imaginari col·lectiu diferent que no té la necessitat de copiar projectes i maneres de fer del nacionalisme espanyol.

I tot plegat donant negoci als Godó, esclar, que és allò que cal. El múltimplex dels Godó, doncs, a la revenda: un canal pel barça, encara tindria un passi. Un segon, 8TV, que tan sols compta amb un únic programa d'interès, 8aldia de Josep Cuní. Un tercer canal d'ofertes i ara el darrer a Canal Català per tal que ens faci un 'Intereconomia'. Més bajanades, impossible.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat