Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 7 de d'octubre del 2014 | 19:31
Crònica · Seguretat

Els clarobscurs del Conseller Espadaler

El Conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, desperta diferents opinions entre els sectors polítics i policials. Hi ha molts especialistes que es pregunten si Espadaler és conscient del que està fent. És conscient Espadaler del que li fan fer? Ramon Espadaler, com qualsevol altre alt càrrec de l'Interior, té calarobscurs.

Reproduïm del CEEC · Quant als clars: ha mantingut una certa fermesa vers la delegada del govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, i les seves maiobres per desprestigiar el cos de Mossos d'Esquadra i presentar davant la societat la necessitat que siguin els cossos i forces de seguretat de l'Estat els qui mantinguin l'ordre públic.

Espadaler ha protegit la delegació del govern de l'Estat a Catalunya, les seves instal·lacions i, si ha calgut, les personalitats que han passat per la capital catalana. No cal dir que Espadaler té aspectes positius sobre com va gestar la seguretat del passat 11 de Setembre, protegint tots els esdeveniments que es van produir, fos quina fos l'orientació política. I amb l'èxit de no patir ni un sol incident. I també Espadaler ha defensat els professionals de la Policia de Catalunya en diverses ocasions de l'acomplexament de certes forces polítiques i mitjans de comunicació.

Però Espadaler té punts obscurs en la seva gestió a l'Interior. El nomenament del comissari màxim dels Mossos, Josep Lluís Trapero, la col·locació o manteniment en punts estratègics de l'organigrama del cos de Mossos d'Esquadra de Policies Nacionals o Guàrdies Civils --que avui Mossos d'Esquadra-- sabent que alguns d'ells (és evident i conegut per tothom) tenen vincles amb la intel·ligència de l'Estat.

A més, hi ha un punt en el qual el Conseller Espadaler ha de ser radical: ha de tallar la xarxa de relacions i ramificacions de confidents que l'excap dels Mossos d'Esquadra, Josep Peris, des d'un còmode i ben dotat despatx de les clavegueres de l'Estat està intentant crear. I ho està intentant fer amb un abasitment econòmic que certes fonts periodístiques i certs serveis d'intel·ligència calculen en 100 milions d'euros.

Espadaler, doncs, té en aquestes properes setmanes una gran responsabilitat: evitar tot tipus de violència i investigar fins a les últimes conseqüències els petits incidents que fins ara s'han produït per tal de prevenir i tallar de soca-rel qualsevol violència que intenti embrutar i desprestigiar el procés català exemplar pel seu ordre democràtic.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat