Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 29 de de gener del 2014 | 15:12
Crònica · Seguretat

Existeix un informe militar per ocupar Catalunya?

Diversos mitjans de comunicació digitals estatals i nacionals han difós aquesta setmana un suposat informe --filtrat segons diuen per l'excoronel Amadeo Martínez Inglés-- on s'hi indica que existeix un pla anomenat Operació Estela que preveu l'ocupació de Catalunya per les forces paracaigudistes, especials i de la legió. Aquesta acció es duria a terme, previsiblement, abans del 9 de novembre de 2014.

El Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC), després d'una cerca a través de diverses fonts i respectant les informacions de l'excoronel Martínez Inglés, ha informat a Tribuna.cat que aquest suposat informe no és més una operació de distracció per tal d'atemorir la societat catalana.

El CEEC ha indicat que el desprestigi que representaria aquesta operació per a les Forces Armades Espanyoles (FAE), pel cap de l'Estat (el rei) i pel govern espanyol davant de les organitzacions internacionals de defensa provoca que una possible Operació Estela sigui inversemblant.

L'experiència de milers de militars espanyols a diverses operacions internacionals així com a organismes de defensa de l'OTAN i europeus fan impossible que un operatiu d'aquestes característiques es dugui a terme sense l'acceptació dels organismes de defensa internacionals dels quals avui dia en depenen la immensa majoria de les unitats operatives de les FAE.

Segons el CEEC, un operatiu militar d'aquestes característiques requeriria efectius que avui dia són inexistents i que farien impossible l'ocupació de Catalunya per un temps il·limitat. Si l'Estat intenta posar a la pràctica un operatiu de suspensió de l'autonomia catalana i de les seves institucions no serien necessàries les FAE sinó que l'Estat en tindria prou amb l'aparell judicial, la Guàrdia Civil i amb el Cos Nacional de Policia.

El CEEC també ha manifestat que aquesta és una operació de distracció que pot continuar durant uns dies més als mitjans per tal de crear un ambient de por entre la població catalana i també propiciar un afebliment del moviment sobiranista. El CEEC ha instat la premsa catalana a no fer-ne ressò d'aquests tipus d'informacions no contrastades per tal d'evitar crear el clímax que els adversaris del sobiranisme i del dret a decidir volen crear.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat