Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 14 de de febrer del 2017 | 10:35
La fotografia · Societat civil

Barcelona lliura la Medalla d'Or a Muriel Casals, a títol pòstum

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lliurat, a títol pòstum, la Medalla d'Or de la Ciutat a Muriel Casals just quan es compleix el primer aniversari de la seva mort. Colau ha entregat la distinció a la filla de Casals, Laia Gasch, i el nét, en un acte al Saló de Cent de l'Ajuntament.

El ple de l'Ajuntament de Barcelona a aprovar lliurar-li la seva màxima distinció  per la seva trajectòria personal i les seves fortes conviccions en defensa de la democràcia, la llibertat i Catalunya des del respecte i la permanent voluntat de diàleg..


El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha ressaltat que el somriure de Casals s'ha convertit en una "icona" del moment que viu Catalunya. Colau ha destacat la vessant feminista de l'ex-presidenta d'Òmnium i també la seva aposta "per un debat de país obert, basat en el diàleg i en el respecte al pluralisme". També hi ha acudit ​la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

La família de Muriel Casals donarà a Òmnium Cultural la indemnització de l'accident que va costar la vida a l'ex-diputada per dotar el seu premi de comunicació, que portarà el nom de la que va ser presidenta de l'entitat, segons ha anunciat Gasch. "Així un fet trist impulsarà cada any una nova il·lusió", ha apuntat.

El Premi Òmnium de Comunicació, que cada any s'entrega durant la Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes, es rebatejarà amb el nom de "Premi Muriel Casals", en reconeixement de la tasca desenvolupada per l'ex-presidenta de l'entitat. A partir d'ara, aquest guardó tindrà una dotació econòmica de 3.000 euros.

Cuixart afirma que "el millor homenatge és la victòria"

​L'actual president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha fet la glosa, i ha emplaçat a tots les assistents "a passar de l'enyorança a l'esperança". "Estem convençuts que el millor homenatge a la Muriel Casals és la victòria, una victòria sense vencedors ni vençuts", ha dit.



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat