Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 28 de de maig del 2013 | 18:05
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació

Mitjans en lluita s'alça en contra de les retallades

L'actual situació dels mitjans de comunicació és d'alerta màxima. Aquest és el missatge que Mitjans en lluita vol transmetre per fer reaccionar la societat. Acomiadaments, precarietat, retallades, ERO's... la comunicació no pot permetre's més atacs.

FOTO: EP.

M. Folch · El sector de la comunicació és el més castigat per la crisi, després del sector de la construcció, i això afecta la qualitat democràtica, la independència dels mitjans i una pila més de factors en la construcció d'una vertadera democràcia actual.

El trencament del quart poder és un fet al país. La crisi econòmica, la precarització laboral al món del periodisme, l'impàs polític que viu Catalunya i la conversió digital han portat les empreses de comunicació i els seus professionals a una situació no només de desregularització sinó de desaparició parcial. Els efectes col·laterals, però, no romanen al sector i s'estenen més enllà per a acabar afectant el total de la societat.

A la caiguda de la credibilitat dels professionals i els mitjans, la desinformació i la censura derivada de la manca d'independència s'hi apilonen la reducció de la qualitat democràtica, la manca de llibertat dels ciutadans, la creació d'una opinió pública empobrida i el predomini comunicatiu dels sectors de més poder. En un impuls per a fer reaccionar tothom de la importància de tenir uns mitjans de comunicació forts i potents Mitjans en lluita ha presentat un manifest en contra del precipici on s'hi aboca avui dia el sector.

"Els mitjans de comunicació som una eina bàsica per fer arribar a la societat la informació que aquesta necessita per tenir opinió pròpia. El dret a la informació és substancial, fonamental, en una societat democràtica pel que suposa de control del poder polític i econòmic" denuncia el col·lectiu, que també alerta de la degradació que viu el país quant als drets a la informació i a la lliure expressió.

"Cal trencar l'aïllament entre mitjans i coordinar-nos per defensar de forma conjunta els nostres drets i els drets de la població a rebre una informació lliure i de qualitat". Per a llegir la totalitat del manifest podeu clicar aquí.

Coordinadora unitària al sector de la comunicació
Més d'un centenar de treballadors de mitjans de comunicació catalans van impulsar el passat abril la creació de Mitjans en lluita, una coordinadora unitària que neix amb voluntat d'unir tot el sector en defensa del la comunicació i la llibertat d'informació.

La idea de constituir Mitjans en lluita va néixer de la necessitat d'oferir una resposta unitària a la gran problemàtica del sector i englobar, també, treballadors de diferents mitjans, públics i privats, ràdios, televisions, agències de notícies i digitals.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Notícia · Nació Digital
Josep Cuní deixarà 8tv quan acabi la temporada
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
"Un país com el nostre no pot deixar perdre el consum audiovisual en català"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Àgora Irla el proper dimarts 7 de febrer: El futur de la TV i l'audiovisual
Opinió · Política catalana
Un espai decent
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
El repte de TV3 a l'Ara
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
El Grup Godó contra el diari Ara
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Objectiu: destruir TV3 i Catalunya Ràdio
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
El Punt Avui encadena quatre anys de beneficis
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Artur Mas no aconsegueix desempallegar-se de dos fantasmes
Indica publicitat