Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 15 de de maig del 2015 | 19:08
Notícia

L'Anuari de Mèdia.cat destapa l'opacitat dels comptes de Societat Civil Catalana

L'Anuari crític de periodisme del Grup Ramon Barnils ha tornat ala càrrega enguany amb  24 reportatges d'investigació on s'hi destaquen les opacitats dels comptes de Societat Civil Catalana (SCC), les connexions amb la màfia siciliana de quatre filials de Gas Natural i l'alarmant destrucció d'ocupació pública al País Valencià, entre d'altres.

Barcelona · Societat Civil Catalana (SCC), l'entitat que pretén aglutinar l'espanyolisme civil a Catalunya, ha organitzat durant l'últim any nombrosos actes en contra de la independència i a favor de la unitat d'Espanya. D'on surten els diners per finançar aquestes activitats? Segons la memòria de l'entitat, el pressupost de SCC s'eleva a gairebé un milió d'euros, dels quals 963.000 són aportacions privades.

L'Anuari de Mèdia.cat d'aquest 2015, però, ha tingut accés a documents interns de SCC que aporten més dades. En un memoràndum del juliol de 2014, l'entitat es mostra preocupada per les finances i afirma afrontar "tensions de tresoreria". Tot i això, pocs mesos després, el 12 d'octubre, organitza un acte pressupostat en 332.704,47 €, segons consta en un pressupost intern. L'Anuari d'enguany de Mèdia.cat ha posat de relleu l'opacitat en els comptes de l'entitat, la qual va ingressar 963.000 euros de donacions privades durant l'any passat, però no explica de qui.

Més enllà d'aquest informe, l'Anuari dels silencis mediàtics ocorreguts l'any 2014 també ha destacat les connexions amb la màfia siciliana de quatre filials de Gas Natural; l'empresa Gilead Science, que ven el medicament per curar l'Hepatits C i que ha quadruplicat els seus beneficis en un any; l'expulsió de camperols a Guinea Bissau per part de Petromiralles, un cas que ha arribat al Parlament Europeu o un informe sobre com Telefònica i T-Systems, que en el passat havien gaudit de presumptes concessions irregulars de la Generalitat, són també les empreses més beneficiades per l'adjudicació del control de les TIC del govern català, amb un pastís de 2.000 milions d'euros.

L'Anuari d'enguany també recull que el País Valencià capitaneja ara la destrucció de llocs de treball per extinció d'entitats públiques després d'anys de contractacions irregulars i el càrrec d'assessor del Banc de Crèdit Balear en matèria d'embargament i execucions hipotecàries que tenia l'alcalde de Palma, Mateu Isern (PP), abans de declarar infructuosament la capital mallorquina com a "ciutat lliure de desnonaments".

Podeu consultar l'Anuari d'aquest 2015 en aquest enllaç.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat