Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de de gener del 2012 | 17:37
Notícia · Política

CiU manté el suport electoral tot i que el Govern suspèn, segons El Periódico

L'enquesta mostra un descens del PP en intenció de vot i un increment d'ERC i ICV. CiU i PSC repetirien resultats.

Els catalans no aproven les retallades del Govern i suspenen el seu primer any, però tot i així CiU manté l'ampli suport electoral obtingut el passat 20 de novembre i Artur Mas és el polític més ben valorat. Aquesta és la principal conclusió de l'enquesta de GESOP publicada a El Periódico aquest divendres; en un sondeig que posa de relleu també un ascens d'ERC -arran de l'arribada d'Oriol Junqueras al capdavant de la formació- i d'ICV, i un descens del PP que, tot i així, seguiria sent el tercer partir més votat a Catalunya.

Amb CiU i PSC repetint resultats (la federació es quedaria amb els 62 escons actuals o n'augmentaria un, mentre que els socialistes mantindrien els 28 o en perdrien un), el ball d'escons es produeix a la part baixa de la forquilla. Tot i mantenir-se en la tercera posició, el PP patiria un descens en intenció de vot que el deixaria amb 14-15 escons (ara en té 18) mentre que ERC ascendiria a la quarta posició i, després de tocar fons les passades eleccions obtenint 10 diputats, arribaria als 13-14. ICV, per la seva banda, tot i caure al cinquè lloc també augmentaria representació passant dels 10 escons actuals a 12 o 13. Ciutadans també augmentaria lleugerament (aconseguiria quatre diputats) mentre que Solidaritat Catalana no arribaria al 3% de vots i es quedaria sense representació.

Valoració dels líders
Pel que fa a la nota que els enquestats han posat als dirigents polítics, el sondeig mostra un empat en la primera posició, en què Artur Mas i Oriol Junqueras obtenen un 5'2 i es converteixen en els únics dirigents que aproven. Pere Navarro -4'9- és el tercer més ben valorat, seguit de Joan Herrera -4'9- Alfons López Tena -4'5- Alícia Sánchez Camacho -3'8- i Albert Rivera -3'5.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat