Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 10 de de desembre del 2015 | 13:09
Opinió · Política catalana
Miquel Sellarès
Periodista

L'hora d'ERC: dignitat i fermesa

En un futur, espero que els historiadors expliquin la prudència i la paciència que han tingut les diferents direccions d'ERC dels últims anys, que han encapçalat el gir independentista definitiu d'aquesta organització històrica del republicanisme català:

Colom, Rahola, Carod-Rovira, Puigcercós, Ridao, i ara, Junqueras i Rovira. I amb ells, un nombrós estol de dirigents que han fet possible l'actual i clara  línia estratègica del partit.

Les forces emergents, com la CUP i d'altres d'implantació menor, tenen en ERC la possibilitat de fer un vot per la plena sobirania nacional davant del mur de l'Estat"

Així, l'estratègia d'ERC, des de 2006, té com a eix central una única Catalunya amb un projecte integrador i a una sola velocitat. Aquest projecte és el que recull el ticket electoral republicà per a les eleccions espanyoles del 20-D, encapçalat  per Gabriel Rufián, un castellanoparlant netament independentista, de Santa Coloma de Gramenet, i un diputat amb experiència com Joan Tardà, de Cornellà de Llobregat, que pensen fer l'assalt al fortí metropolità que el 27-S es va resistir a l'onada independentista. Per això el tàndem Rufián-Tardà fa unes setmanes que recorre ciutats metropolitanes com Badalona, El Prat, Mataró, Esplugues, Mollet, Barberà del Vallès i Santa Coloma de Gramenet, entre d'altres així com el districte barceloní de Nou Barris.

A tots aquells a qui la parella Rufián-Tardà els crea alguns problemes d'imatge i continguts han d'entendre que aquestes eleccions tenen una prioritat : frenar l'avenç de Ciutadans i portar l'independentisme a assolir més que mai l'objectiu Catalunya, un sol poble.

A ERC, acte rere acte, Oriol Junqueras i Marta Rovira, demanen que es premií la "generositat"  que el seu partit ha tingut amb el procés, i jo hi afegiria, la paciència dels republicans, que mantenint la dignitat i la fermesa, han evitat el trencament de l'independentisme.

ERC sap que Espanya no canviarà, perquè és un frontó i un no perpetu, i sap també que les utòpiques propostes de reforma constitucional xocaran contra el mur infranquejable de l'Espanya de sempre. "Per canviar la Constitució calen dos terços del Congrés i del Senat, una dreta democràtica, una esquerra valenta, les set boles del drac, una mica de sang de l'unicorn", va ironitzar el cap de llista Gabriel Rufián, i el seu número dos, Joan Tardà va coincidir dient: "No hi ha solucions espanyoles per a Catalunya".

La contundència d'ERC és el que Catalunya necessita ara, davant d'una majoria de forces polítiques espanyoles que són impermeables a la realitat i a la voluntat de ser d'una part de la nació catalana. El 20-D aquells independentistes que vulguin anar a votar ho han de fer sense cap concessió. I jo crec que ara toca votar ERC, tot i respectar la bona gent de Convergència i de  Demòcrates de Catalunya que  també són necessaris per defensar el procés a Madrid.

Les forces emergents, com la CUP i d'altres d'implantació menor, tenen en ERC la possibilitat de fer un vot per la plena sobirania nacional davant del mur de l'Estat.El 20-D, doncs, tot i que sense massa il·lusió, poden ser una oportunitat i la dignitat i la fermesa : ERC.

Miquel Sellarès

Periodista

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat