Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 9 de de febrer del 2011 | 17:30
Opinió · Política

Espanyols abans que res

Barcelona · Domiciliada a Àvila hi ha una associació amb un nom tan suggeridor com Asociación para la defensa de la transición. L'objectiu d'aquesta associació és la defensa, divulgació i coneixement de la transició espanyola, és a dir del procés mitjançant el qual a l'Estat espanyol vam passar de la dictadura a la democràcia sense que cap dels polítics del règim feixista assumís cap responsabilitat per haver-hi pertangut. A alguns dels quals fins i tot se'ls va premiar i se'ls continua premiant amb càrrecs polítics i empresarials importats. 

Els fundadors d'aquesta entitat, entre els quals trobem Rafael Ansón o Andrés Cassinello, van ser col·laboradors d'Adolfo Suarez, des del 1976 fins que es va aprovar la Constitució espanyola el 1978. Aquestes persones creuen que hem de recuperar els valors de la transició, m'hauran d'explicar quin són, i per fer-ho fan conferències i divulguen a través del seu web  informacions, opinions i articles  com el que va escriure Emilio Contreras sobre Artur Mas.

Segons el senyor Contreras, les paraules que va dir Mas el dia que va prendre possessió "Em sento un constructor de la nació catalana... aspiro a la plenitud nacional de Catalunya" són una evidència de què només es pot construir allò que no existeix i tot fa pensar que l'objectiu de govern del senyor Mas és utilitzar el poder de la Generalitat per convertir una Comunitat Autònoma que forma part d'Espanya en una nació independent.

Aquesta associació que defensa la transició perquè pel que es veu encara no l'ha superada, va convidar la setmana passada Alfonso Guerra i, com acostuma a fer, el senyor Guerra es va despatxar a gust, va recordar el famós ribot que va passar a l'Estatut de Catalunya del 2005 i va dir que encara hauria volgut retallar 10 articles i disposicions més. Tot i que considera que el Congrés l'hauria d'haver rebutjat com va fer amb el  Pla Ibarretxe, perquè estava totalment fora de la Constitució. 

També va demanar que es posi fi a les "les peticions infinites" de les comunitats autònomes i  sobre la recentralització de l'Estat autonòmic va dir que estava dolgut amb ell mateix, perquè no havia previst que a les comunitats autònomes naixerien elits polítiques que només s'afirmen negant l'Estat.

Aquestes declaracions posen de manifest la supèrbia i l'enorme menyspreu que sent el senyor Guerra per la política catalana i pels polítics catalans que s'allunyen de les posicions centralistes espanyoles.

Val la pena tenir en compte aquestes paraules ja que aquests dies un altre nacionalista espanyol, l'expresident Aznar s'ha expressat en termes similars fent bona la frase que diu que la dreta i l'esquerra espanyola abans que dreta o esquerra són espanyoles.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de
Opinió · Política catalana
Dos judicis... o un?
Opinió ·
Viatge a la pròpia responsabilitat
Opinió · Política
La llengua un objectiu prioritari
Opinió · Societat civil
Mobilitzacions virtuals
Opinió · Política
TV3PV: qui pagarà la multa?
Opinió · Política
Política exterior
Opinió · Política
La fermesa de Felip Puig
Indica publicitat