Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 24 de de gener del 2014 | 18:16
Recull de premsa

Alzamora: "El PP s'ha convertit en una màquina d'arrasar identitats, idees i diàlegs, amb l'excusa paupèrrima de la crisi i la marca Espanya"

"Si Rajoy tingués un mínim de consciència, de decència i d'autoritat, hauria de fer valdre el seu paper de presumpte líder per aturar aquesta mena de barbaritats".

L'escriptor Sebastià Alzamora ha indicat a un article que a mesura que el procés sobiranista català va fent passes endavant "més ataca el PP els flancs que ells identifiquen com a més dèbils en el cos de la catalanitat idiomàtica i cultural".

"Com més puja l'aposta sobiranista a Catalunya, més s'intensifica l'ofec sobre els territoris catalanoparlants en què el PP és força de govern" ha lamentat a l'article La revenja contra el País Valencià i les Balears, i ha dit que aquests es concentren al País Valencià i a les Illes Balears.

"El tancament exprés de Catalunya Ràdio al País Valencià (com abans el de RTVV, o el de TV3) --ha denunciat-- respon exactament a aquesta conjuntura, com també ho fa la delirant llei de símbols que s'ha empescat el govern de José Ramón Bauzá, i que no és altra cosa que un artifici jurídic que emet un munt de tinta de calamar per aconseguir un únic i obsessiu objectiu: l'eliminació de qualsevol senyera".

Aquests fenòmens, segons Alzamora, "no són fets episòdics ni aïllats" sinó que formen part d'una "estratègia perfectament pensada que persegueix desarticular i afeblir la base d'una realitat nacional (la realitat catalana) que al PP li resulta insuportable".

"Si Rajoy tingués un mínim de consciència, de decència i d'autoritat, hauria de fer valdre el seu paper de presumpte líder per aturar aquesta mena de barbaritats contra la sempre suposada pluralitat cultural i lingüística d'Espanya" ha conclòs. Alzamora ha dit finalment que el PP s'ha convertit en una "màquina d'arrasar identitats, idees i diàlegs, amb l'excusa paupèrrima de conjurar la crisi i d'enaltir una cosa que en diuen la marca Espanya": "Que facin el que vulguin, però no se'n sortiran. Quan ells ja només siguin un pèssim record, nosaltres continuarem aquí".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat