Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 4 de de desembre del 2014 | 19:23
Recull de premsa

Gifreu: "La batalla en ràdio i premsa és per l'hegemonia del català, mentre que en televisió la desproporció és encara d'escàndol a favor de l'espanyol (un 80%)"

"El gran repte per al català en la comunicació serà la manera de garantir vincles entre acció territorial i intervenció al ciberespai".

El professor de la UPF, Josep Gifreu, ha recordat a un article que l'informe 2014 de l'Observatori de la Llengua alerta sobre la "regressió del català en la transmissió i en determinats usos".

Sobre això, l'autor de la'rticle La doble batalla pel català als mitjans ha lamentat les "greus decisions polítiques preses al País Valencià amb el tancament de canals de RTVV i la persecució de retransmissions de TV3" una realitat que ha deixat el territori "orfe d'emissions vitals per la llengua".

"A Balears el futur del català a les ones i a la premsa és més que problemàtic --ha continuat--. L'excepció és Andorra, on premsa i ràdio són el català. A Catalunya la batalla en ràdio i premsa és ara per l'hegemonia del català, mentre que en televisió la desproporció és encara d'escàndol a favor de l'espanyol (un 80%)".

Sobre internet, l'expert en comunicació ha sentenciat que la xarxa ha estat una "base de llançament" per colonitzar el ciberespai en català, i ha conclòs que el gran repte per al català en la comunicació "serà garantir vincles entre acció territorial i intervenció al ciberespai".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat