Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de de febrer del 2013 | 17:57
Recull de premsa

N. Bosch: "A la societat espanyola li costa entendre el canvi. N'hi ha que encara pensen que tornarem a pactar"

"[El govern espanyol] Es queda molt lluny d'enfocar les demandes catalanes des d'una posició democràtica. La seva política porta a matar la gallina dels ous d'or que Catalunya és per a Espanya".

La catedràtica d'economia a la UB, Núria Bosch, ha sentenciat a un article que ni la societat espanyola ni el govern espanyol no han entès "aquest canvi d'actitud dels catalans": "N'hi ha que encara pensen que tornarem a pactar, que tornarem al vell i conegut procediment".

Bosch ha remarcat a l'article Objectiu: parar i ofegar Catalunya que Espanya "creu que tot el procés cap a l'estat propi no és de veritat, que és una estratègia per aconseguir més autogovern, però dins de l'estat espanyol" i que el procés sobiranista català "està condicionant" moltes de les actuacions del govern espanyol. "Moltes mesures de política econòmica del govern espanyol, malgrat que afecten totes les autonomies, estan pensades per parar i ofegar el procés sobiranista català" ha insistit.

Al text, Bosch hi ha dit que el govern espanyol "creu que pot evitar el procés" sobiranista català sent "autoritari, aplicant polítiques recentralitzadores i utilitzant el joc brut", i que alhora "es queda molt lluny d'enfocar les demandes catalanes des d'una posició democràtica".

"No obstant, aquesta actitud és poc intel·ligent, ja que acaba resultant un bumerang que se li gira en contra cada vegada amb més catalans a favor del procés sobiranista. Si fos intel·ligent veuria que la seva política porta a matar la gallina dels ous d'or que Catalunya és per a Espanya. Per això ens hem d'emancipar abans que això tingui lloc" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat