Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 21 de de gener del 2010 | 14:38
Recull de premsa · Política

Àngel Colom: "La pàtria és de tots"

Barcelona · Àngel Colom, president del Secretariat d'Immigració de CDC, elogia, a un article a El Periódico, la tradició integradora de Vic, però rebutja el seu pla de padró. Colom creu que el "model Vic" d'acollida i integració ha funcionat, però li sorprèn la intenció de l'Ajuntament de precisar els criteris d'empadronament a la ciutat.

Respecta aquesta decisió, però s'afegeix a les veus que creuen que no s'hauria d'haver produït aquest debat a nivell públic. Considera que aquest debat "requereix un cert consens previ en les principals forces polítiques del país i fer-ho al si d'instàncies nacionals", i continuant amb l'esperit d'entesa del Pacte Nacional per a la Immigració. Colom subratlla que en els darrers temps, el catalanisme s'hi ha implicat molt directament, "vinculant la immigració al fet nacional català i rebent una extraordinària resposta de molts dirigents associatius i de moltes comunitats de nouvinguts dels cinc continents". Per això, creu que "si hem de repensar i prendre mesures per regular els fluxos migratoris, per ordenar-los entenc que ho hem de fer amb serenor i el màxim consens. I fer-ho des del compromís d'un país cohesionat".

Colom recorda que, segons la llei, "qualsevol estranger, sigui quina sigui la seva situació administrativa, té el dret i el deure d'inscriure's al padró del municipi on resideix habitualment". Està segur que "l'Ajuntament de Vic trobarà la mesura entre les seves inquietuds (que, si hem de fer cas de les enquestes, comparteixen moltíssims catalans) i les inquietuds de molts altres catalans, antics i nous". I és que segons Colom, "l'important, a Catalunya, no ha de ser haver-hi nascut, sinó sentir-te'n i decidir defensar les ciutats i la pàtria, que és de tots. Aquest és el model català d'integració, aquest és el camí que hem d'anar consolidant si volem que el catalanisme torni a ser motor de benestar i creixement a Catalunya".

La immigració no ha de ser un problema, sinó "una oportunitat de creixement econòmic, social, cultural i nacional de Catalunya", afirma Colom. Finalment, creu que "caldrà canviar coses i ser oberts a explorar polítiques que no sempre seran, d'entrada, ben compreses per tothom". I és que "la Catalunya oberta al món, la Catalunya convivencial és l'aposta de tots". s de d'aquesta certitud i complicitat que, segons Colom, "hem de poder consensuar polítiques noves que finalment consolidin aquest model".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat